sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 mai, 2013

Senatul trebuie să adopte până în iulie legea de revizuire a Constituției, iar o nouă lege electorală trebuie adoptată de Parlament până la finalul anului, a declarat, luni, premierul Victor Ponta, după discuțiile din cadrul grupurilor parlamentare ale USL, care dețin majoritatea de peste două treimi în Legislativ.

”Trebuie să trecem proiectul de revizuire a Constituţiei de Senat până la sfârşitul sesiunii şi îi rog pe toţi membrii comisiei şi pe senatori să facă un efort să nu plece în vacanţă fără textul adoptat de Senat. În septembrie să îl adoptăm în Camera Deputaţilor şi în octombrie să avem referendum”, a spus președintele PSD, copreședinte al USL.

În privința legii electorale, premierul a precizat că aceasta va trebui adoptată până la finalul acestui an, de către ambele Camere, însă există o dispută între conducerea USL și senatori, care se opun votului uninominal pur pentru alegerea Camerei superioare a Legislativului.


”La Senat este o mică dispută între conducerea USL şi senatori. Noi propusesem ca senatorii să fie aleşi uninominal, senatorii propun să fie aleşi proporţional”, a mai spus Ponta,

Liderul USL a precizat, însă, că atât el cât și liberalul Crin Antonescu își susțin în continuare inițiativa legislativă de tăiere a circa 200 de locuri din Parlament, începând cu legislatura 2016-2020.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Mesajul foarte clar asupra căruia eu, cel puţin, şi cred că nici Crin nu putem să dăm înapoi, pentru că amândoi am semnat o iniţiativă legislativă în acest sens, anul trecut, este cel al numărului de parlamentari. La Camera Deputaţilor rămân 300, la Senat o să vedem câţi sunt, 80-100, în funcţie de sistemul de vot pe care-l adoptăm”, a mai afirmat Victor Ponta.

”Nu cred că e o divergenţă fundamentală. O să ajungem la o soluţie. Ceea ce e important e să avem Legea electorală anul acesta, să nu mai păţim ce-am păţit în 2012, când am ajuns fără lege electorală pentru că nu a fost în stare Guvernul Boc să facă o lege electorală şi, după aceea, când am făcut-o noi, ne-a spus CCR că nu se poate cu un an înainte”, a mai declarat prim-ministrul.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: