marți

16 aprilie, 2024

18 ianuarie, 2012

Aproximativ 10.000 de manifestanți sunt așteptați, joi, în București, la un miting organizat de PNL, dar la care vor participa și aliații de la PSD și PC.

”Mitingul pentru libertate” a primit autorizație de la Primăria Municipiului București pentru un marș pe șoseaua Kiseleff, de la Arcul de Trimf până la Muzeul Țăranului Român, în apropiere de Guvern.

USL-iștii cer demisia Guvernului Boc și alegeri anticipate.


Cel care a anunțat organizarea mitingului a fost liberalul Crin Antonescu, însă după o ezitare de o zi și celălalt copreședinte al USL, social-democratul Victor Ponta, a anunțat participarea PSD la protest.

„PSD participă la miting, care nu e organizat de PNL, e organizat de USL. Sigur că suntem împreună, chiar dacă eu am nişte reţineri şi nişte întrebări pe care le-am discutat cu colegii mei. Nu-mi las colegii indiferent ce se întâmplă. Nici ei nu m-au lăsat pe mine, nici eu pe ei. Mergem împreună până la capăt”, a spus Ponta, miercuri.

Miercuri, la București, manifestanții s-au adunat pentru a șasea zi consecutivă în Piața Universității, pentru mitingul spontan – neautorizat – antiprezidențial și antiguvernamental.

Circa 500 de oameni au manifestat miercuri la Universitate. De 2-3 ori mai puățini decât în zilele precedente.


Și în țară protestele s-au domolit, numărul total al manifestanților ajungând pe la 4.000, în 20 de județe, miercuri, în jurul orei 17.00, potrivit estimărilor Jandarmeriei.

La Sibiu, s-au înregistrat și acum cei mai mulți manifestanți, circa 1.200 de persoane ieșind la un marș de protest autorizat de Primărie.

La mai toate protestele, manifestanții au scandat împotriva președintelui Traian Băsescu și a Guvernului Emil Boc, dar criticile s-au îndreptat și spre Opoziție, întreaga clasă politică fiind apostrofată.

În unele localități, la proteste au participat mulți membri ai unor organizații de revoluționari, precum și sindicaliști.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: