duminică

16 ianuarie, 2022

Ursula von der Leyen și Charles Michel se întâlnesc cu Recep Tayyip Erdogan la Ankara

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 martie, 2021

Președinții Consiliului UE și Comisiei Europene se întâlnesc pe data de 6 aprilie cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat luni un purtător de cuvânt european citat de Reuters.

Oficialul european nu a oferit alte detalii legate de vizita în Turcia a lui Charles Michel și a Ursulei von der Leyen.


Vizita face parte din planul de relansare a relațiilor dintre Ankara și Bruxelles, aprobat de liderii UE săptămâna trecută, în condițiile în care Turcia pare că a calmat disputa privind hidrocarburile din estul Mediteranei.

Ultima dată când cei doi lideri europeni s-au întâlnit cu președintele Erdogan a fost în martie 2020, când Charles Michel și Ursula von der Leyen au mers la Ankara.

Tenativa de apropiere față de Turcia apare în contextul iminentelor negocieri pe noua schemă de susținere a refugiaților găzduiți de Turcia.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

La începutul lunii martie, oficiali europeni și americani au convenit să își armonizeze pozițiile față de Turcia și să adopte ”poziții constructive” în contextul în care Ankara este considerată un aliat strategic, și pentru UE și pentru NATO. Discuțiile oficialilor europeni cu cei americani au determinat o schimbare de strategie a Bruxelles-ului, UE fiind inițial decisă să impună Turciei sancțiuni pentru acțiunile sale agresive din Mediterana.


Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a participat pe 19 martie la o conferință video cu președintele Consiliului, Charles Michel, și cu președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, la finalul căreia UE a transmis că este important să se susțină de-escalarea și „să se consolideze în continuare încrederea pentru a permite o agendă UE-Turcia mai pozitivă”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr