sâmbătă

22 ianuarie, 2022

Ursula von der Leyen cere Londrei să desemneze un comisar european dacă Brexit nu se produce la 31 octombrie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 octombrie, 2019

Este necesar ca Regatul Unit să desemneze un comisar european în cazul în care face parte în continuare din Uniunea Europeană după 31 octombrie, a declarat, joi, preşedintele-ales al Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, potrivit Reuters.

Potrivit legislației comunitare, fiecare stat membru UE trebuie să desemneze un comisar, însă Regatul Unit a fost scutit de această obligaţie în privinţa viitoarei Comisii din cauza perspectivei Brexit la 31 octombrie, cu o zi înainte să înceapă mandatul noii Comisii Europene.

Din cauza eşecului ratificării la timp a noului acord Brexit în Parlamentul britanic, premierul britanic Boris Johnson a cerut o nouă amânare a Brexitului, până la 31 ianuarie 2020.


Această amânare nu a fost aprobată încă, din cauză că durata ei nu este susţinută în unanimitate.

Franţa pledează în favoarea unei simple amânări ”tehnice” de câteva zile sau săptămâni, pentru ca Parlamentul de la Westminster, iar apoi plenul PE de la Strasbourg să ratifice noul acord Brexit.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Dacă de la 1 noiembrie Regatul Unit face în continuare parte din UE – şi este în continuare de luat o hotărâre în acest sens, aşadar acest lucru nu este sigur -, atunci voi cere, evident, Regatului Unit să trimită un comisar”, a declarat Ursula von der Leyen într-o vizită la Hesinki.

Declarația președintelui-ales reprezintă o formă de presiune, debutul mandatului noii comisii fiind amânat de Parlamentul European până la data de 1 decembrie.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr