sâmbătă

25 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 octombrie, 2019

Este necesar ca Regatul Unit să desemneze un comisar european în cazul în care face parte în continuare din Uniunea Europeană după 31 octombrie, a declarat, joi, preşedintele-ales al Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, potrivit Reuters.

Potrivit legislației comunitare, fiecare stat membru UE trebuie să desemneze un comisar, însă Regatul Unit a fost scutit de această obligaţie în privinţa viitoarei Comisii din cauza perspectivei Brexit la 31 octombrie, cu o zi înainte să înceapă mandatul noii Comisii Europene.

Din cauza eşecului ratificării la timp a noului acord Brexit în Parlamentul britanic, premierul britanic Boris Johnson a cerut o nouă amânare a Brexitului, până la 31 ianuarie 2020.


Această amânare nu a fost aprobată încă, din cauză că durata ei nu este susţinută în unanimitate.

Franţa pledează în favoarea unei simple amânări ”tehnice” de câteva zile sau săptămâni, pentru ca Parlamentul de la Westminster, iar apoi plenul PE de la Strasbourg să ratifice noul acord Brexit.

”Dacă de la 1 noiembrie Regatul Unit face în continuare parte din UE – şi este în continuare de luat o hotărâre în acest sens, aşadar acest lucru nu este sigur -, atunci voi cere, evident, Regatului Unit să trimită un comisar”, a declarat Ursula von der Leyen într-o vizită la Hesinki.

Declarația președintelui-ales reprezintă o formă de presiune, debutul mandatului noii comisii fiind amânat de Parlamentul European până la data de 1 decembrie.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cele mai largi cohorte din România, cele ale așa-numiților „decreței”, vor începe să se pensioneze din 2028, când vor avea loc primele retrageri anticipate din activitate ale acestora

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: