sâmbătă

4 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 noiembrie, 2019

Universitatea București și Europa FM le-a adresat candidaților la alegerile prezidențiale aflați în turul al doilea, Vasilica-Viorica Dăncilă și Klaus Werner Iohannis, invitația de a participa la o dezbatere organizată în Aula Magna a Facultății de Drept.

Formatul dezbaterii urmează a fi discutat în perioada următoare cu stafful celor doi candidaților, anunță un comunicat al UB.


Dacă va fi acceptată, dezbaterea va avea loc în ultima zi de campanie, 22 noiembrie 2019, începând cu ora 19.00, în Aula Magna a Facultății de Drept.

În primul tur, principalilor candidați li s-a reproșat că au refuzat dezbaterile. Nici Klaus Iohannis și nici Viorica Dăncilă nu au acceptat vreo confruntare cu contracandidații lor.

Comunicatul UB:

Universitatea din București, fidelă misiunii sale de a contribui, prin dezbateri publice, la o democrație autentică și la consolidarea spiritului critic și a implicării civice a membrilor societății noastre, este deschisă să găzduiască dezbaterea dintre dna. Vasilica-Viorica Dăncilă și dl. Klaus Werner Iohannis.


La rândul său, postul de radio Europa FM, prin jurnaliștii și moderatorii săi, va contribui substanțial la asigurarea unui cadru neutru și obiectiv al dezbaterilor, în măsură să genereze un dialog despre proiectele de țară ale celor doi candidați.

Dezbaterile dintre candidați găzduite de universități sunt o practică tradițională în alte țări, precum SUA.

În cazul alegerilor prezidențiale ce vor avea loc anul viitor în Statele Unite, comisia însărcinată cu organizarea acestora a stabilit deja locurile unde se vor desfășura dezbaterile.

Vor fi trei dezbateri, organizate toate în campusuri universitare:

  • prima dezbatere prezidenţială va avea loc la 29 septembrie 2020 la Notre Dame, în Indiana
  • a doua este prevăzută la 15 octombrie, la Ann Arbor în Michigan, un stat devenit cheie după ce, în 2016, a votat în favoarea lui Donald Trump
  • ultima înfruntare dintre cei doi candidaţi la Casa Albă va fi organizată la Nashville, în Tennessee, pe 22 octombrie
Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: