marți

21 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 iulie, 2014

Candidatul comun al PNL-PDL la alegerile prezidenţiale din noiembrie va fi anunţat în 4-5 august, au anunţat, joi, preşedinţii celor două partide, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, în cadrul unei conferinţe comune de presă.

Surse apropiate negocierilor au declarat pentru cursdeguvernare.ro că, la viitoarele alegeri parlamentare sau mai devreme, dacă va exista oportunitatea politică, poziţia de prim-ministru va aparţine unui membru care provine din partidul care nu dă candidatul la prezidenţiale.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat oficial că numele viitorului partid, rezultat din fuziunea PNL-PDL, va fi PNL.


Până la acest congres de fuziune, PDL va finaliza absorbţia partidului Forţa Civică, al cărui preşedinte, Mihi Răzvan Ungureanu, va fi prim-vicepreşedinte PDL.

Fuziune prin comasare pe 26 iulie

“În 26 iulie vom avea congresele de fuziune, fuziune prin comasare a PDL cu PNL (…) Acest partid se va numi Partidul Naţional Liberal, iar documentele prevăd foarte clar, şi în toată comunicarea oficială vom şi folosi această expresie, că PNL este rezultatul fuziunii dintre PDL şi PNL”, a declarat joi Vasile Blaga, după ultima rundă de negocieri între cele două formaţiuni.

Preşedintele PDL a mai precizat:

  • candidatul comun al PNL-PDL la prezidenţiale va fi anunţat în 4-5 august
  • imnul noului partid va fi cel al PDL- “Verde-nrourat”
  • sediul noii formaţiuni va fi în Aleea Modrogan, numărul 1
  • la congresul de fuziune va fi stabilită şi echipa de campanie pentru alegerile prezidenţiale

Vasile Blaga a explicat principiul după care s-au purtat negocierile: „Fiecare a trebuit să lăsăm din fiecare parte pentru a ajunge la un scop comun- PDL a renunţat la nume, PNL a acceptat, prin aderarea la PPE, valorile conservatoare şi creştine, trecute şi în Statutul şi programul noului partid, precum şi discuţii despre economia socială de piaţă.”


La rândul său, preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat: “Acest partid nu este creat doar pentru a câştiga prezidenţialele, dar ne dorim să câştigăm şi alegerile parlamentare din 2016, să conducem România într-un drum mult mai bun”

PDL absoarbe Forţa Civică

Preşedintele PDL Vasile Blaga a anunţat miercuri, la Gândul Live, că Forţa Civică, condusă de Mihai Răzvan Ungureanu, va fuziona prin absorţie cu PDL.

Anunţul oficial va fi făcut luni, când se va anunţa şi faptul că Mihai Răzvan Ungureanu obţine o funcţie de prim-vicepreşedinte al PDL.

Preşedintele PDL a precizat că reprezentanţii Forţei Civice vor mai deţine două poziţii de vicepreşedinte, două de secretari şi o alta de secretar general adjunct în Biroul Pemanent al PDL.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lista crizelor la care Europa trebuie să răspundă în următorul deceniu nu se rezumă la efectele pandemiei și la război – ea e mult mai lungă și cuprinde

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: