vineri

31 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 februarie, 2021

Cinci percheziții au loc miercuri dimineață în București și în județul Ilfov, într-un dosar legat de achiziționarea de către Unifarm a 1,2 milioane de măști necorespunzătoare, la începutul epidemiei de coronavirus, adică în perioada martie – aprilie 2020. Acuzațiile din dosar sunt înșelăciune, abuz în serviciu și fals în declarații.

Măștile achiziționate de Unifarm au fost distribuite în spitalele din România și au fost apoi retrase din cauza ineficacității lor, iar la nivel european a fost emisă o alertă.

Unifarm este societatea de stat care se ocupă de achiziții de medicamente și echipamente pentru spitalele din România.


„Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 5 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, abuz în serviciu și fals în declarații, toate în legătură cu achiziționarea de către o companie națională de măști medicale în perioada stării de urgență. În același timp, se va pune în aplicare un mandat de aducere emis pe numele unei persoane. Persoana în cauză va fi condusă la sediul unității de poliție, în vederea aducerii la cunoștință a faptelor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și audierii acesteia, pentru clarificarea situației de fapt”, se arată în comunicatul Poliției Române.

Printre cei care vor fi audiați la Poliție se numără fostul director Unifarm Adrian Ionel și un reprezentant al companiei care a furnizat măștile importate din China.

Adrian Ionel este cercetat în două dosare în care DNA legate de achizițiile din timpul epidemiei. El este acuzat de abuz în serviciu, după ce ar fi încheiat cu o societate comercială – ce nu era avizată de Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România pentru importul/distribuţia „măştilor chirurgicale cu trei pliuri” – un contract de achiziţii publice ce avea ca obiect cumpărarea a 1.500.000 de astfel de măşti.

În octombrie, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Eugen Adrian Ionel într-un dosar în care este acuzat că a primit 760.000 de euro mită pentru un alt contract de achiziție a unor măști de protecție. Alături de Eugen Adrian Ionel a fost trimisă în judecată și Maria Lizica Daniela Radu, fosta șefă a serviciului comercial al Unifarm SA, acuzată de abuz în serviciu și fals intelectual.


 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: