marți

25 ianuarie, 2022

ActiveWatch îi cere premierului Ponta o reacție în cazul protestatarilor amendați că l-au huiduit la Iași

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 iunie, 2012

ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei îi cere premierului Victor Ponta să aibă o reacție față de măsurile Jandarmeriei de a amenda cu câte 700 de lei șase cetățeni care l-au huiduit pe prim-ministru la Iași, zilele trecute.

ONG-ul atrage atenția astfel că Jandarmeria a încălcat astfel libertatea de exprimare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Considerăm că acest gest este un abuz al Jandarmeriei Române, în tradiția consacrată a ultimelor luni, și vă atragem atenția că, dacă nu există o reacție fermă din partea domniei voastre, vom crede că a fost dictat de faptul că primul ministru a fost huiduit în public”, îi transmite ActiveWatch lui Ponta, într-o scrisoare deschisă.


Pe 31 mai, șase cetățeni ai Iașiului au fost amendați cu câte 700 lei pentru că au huiduit grupul în care vă aflați dumneavoastră și primarul Gheorghe Nechita și au strigat „Hoții!” și „Trădătorii”.

Ce îi mai spune lui Ponta ONG-ul:

  • Domnule Ponta, aveți ocazia să demonstrați că nu ați uitat felul în care, în primele două luni ale anului, condamnați astfel de gesturi. De aceea așteptăm o reacție la fel de dură din partea domniei voastre și în calitate de prim-ministru, așa cum ați avut-o din poziția de lider al opoziției. Sperăm că nu veți tolera asemenea practici abuzive și contrare spiritului democratic și că puteți da semnalul încetării acestora.
  • De asemenea, vă reamintim că, în luna februarie 2012, ați anunțat că, în calitate de lider al PSD, veți înființa o comisie de cercetare a abuzurilor comise de forțele de ordine în luna ianuarie în timpul protestelor. Așteptăm să înființați această comisie, căreia noi și alte organizații de drepturile omului, precum și participanții la protestele din ianuarie, să îi putem transmite spre analiză dovezi relevante.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr