luni

20 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 februarie, 2023

Casa Albă a lansat marți un parteneriat cu India, despre care președintele Joe Biden spune că va ajuta ambele țări să concureze împotriva Chinei în domeniile echipamentelor militare, semiconductorilor și inteligenței artificiale.

India, care devine anul acesta cea mai populată țară din lume, devansând China, începe să fie insistent curtată de Occident. Înaintea Statelor Unite, Marea Britanie și Germania au încheiat, anul trecut, acorduri comerciale și militare importante, chiar dacă nu de aceeași anvergură cu cel american.

Obiectivele administrației Biden în India

Washington, scrie Euractiv, vrea să implementeze mai multe rețele occidentale de telefonie mobilă în subcontinent pentru a contracara Huawei Technologies din China, pentru a primi mai mulți specialiști indieni în cipuri în Statele Unite și pentru a încuraja companiile din ambele țări să colaboreze în producerea de echipamente militare, cum ar fi sistemele de artilerie.


Casa Albă se va confrunta cu lupte dificile pe fiecare proiect în parte, lovindu-se de restricțiile americane privind transferul de tehnologie militară și vizele pentru lucrătorii imigranți. Bătălia merită însă dusă inclusiv pentru a anihila dependența îndelungată a Indiei de Moscova pentru tehnică militară.

Inițiativă SUA – India privind tehnologii critice și emergente

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al lui Joe Biden, și omologul său indian, Ajit Doval, s-au întâlnit marți la Casa Albă, împreună cu înalți oficiali din ambele țări, pentru a lansa Inițiativa SUA-India privind tehnologiile critice și emergente.

Inițiativa include și un efort comun privind spațiul și calculul cuantic de înaltă performanță.

Ajit Doval s-a mai întâlnit și cu secretarul de stat Anthony Blinken în timpul vizitei sale de trei zile la Washington D.C., care se încheie miercuri.


Jack Sullivan și Ajit Doval au participat luni la un eveniment al Camerei de Comerț cu lideri corporativi de la Lockheed Martin Corp, Adani Enterprises și Applied Materials Inc.

India face parte din proiectul de implicare asiatic al administrației Biden – Cadrul Economic Indo-Pacific (IPEF), dar a optat împotriva aderării la negocierile pilonului comercial IPEF.

General Electric cere permisiunea să colaboreze cu India pentru motoare cu reacție

Între timp, General Electric Co a cerut guvernului SUA permisiunea de a produce motoare cu reacție în colaborare cu India, motoare care să echipeze aeronave produse de India.

Guvernul SUA urmează să analizeze rapid cererea General Electric, India sperând că cele două țări se vor concentra pe producția în comun de „articole cheie de interes reciproc” din domeniul apărării.

Colaborare a programelor spațiale din India și SUA

Cele două țări au stabilit și un mecanism de coordonare a tehnologiei cuantice și au convenit să înființeze un grup operativ, din care fac parte Misiunea Semiconductorilor din India, Asociația Indiei pentru Semiconductori (IESA) și Asociația Industriei Semiconductorilor din SUA (SIA), pentru a promova dezvoltarea ecosistemelor semiconductoare.

În plus, a fost anunțat că programul spațial al Indiei va coopera cu NASA pentru oportunități de zbor spațial uman și alte proiecte.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lista crizelor la care Europa trebuie să răspundă în următorul deceniu nu se rezumă la efectele pandemiei și la război – ea e mult mai lungă și cuprinde

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: