luni

2 octombrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 februarie, 2021

JTI a virat la bugetul statului roman peste 4,77 miliarde de lei (aproape un miliard de euro), în creștere cu peste 12% față de taxele plătite pentru 2019, transmite compania.

Suma reprezintă accize, TVA și alte taxe, impozite și contribuții aferente anului 2020, plătite până în prezent.

„Într-o perioadă de criză fără precedent, JTI continuă să fie un partener de încredere. Compania noastră se află în categoria marilor contribuabili, iar de acum putem spune că am intrat în clubul miliardarilor. 78% din cifra de afaceri a JTI reprezintă taxe virate la buget, țigaretele fiind cele mai taxate produse din România. Pentru o evoluție normală a companiei și, implicit, pentru a crește contribuția la buget, este nevoie de predictibilitate fiscală și legislativă. Astfel, sperăm ca anul acesta să nu ne confruntăm cu inițiative de supra-reglementare, de tipul celei respinse în iunie trecut de către Parlament, și să stabilim, împreună cu Ministerul Finanțelor, un nou calendar sustenabil de accizare a țigaretelor, pentru perioada 2022-2027. Suntem convinși că, prin dialog constructiv între mediul de afaceri și autoritățile de reglementare, pot fi găsite soluții viabile, astfel încât statul să se poată baza pe noi și în anii care urmează, în ciuda incertitudinilor și dificultăților economice generate de pandemie. La JTI, vom continua să ne desfășurăm activitatea onest, să derulăm programe anti-contrabandă în parteneriat cu autoritățile și să ne implicăm în viața comunității prin proiecte sociale și culturale recunoscute la nivel național”, a declarat Evgeny Nikolsky (foto), General Manager JTI Romania, Moldova și Bulgaria.


Conform ultimei execuții bugetare anunțate de Ministerul Finanțelor, veniturile provenite din accizele pentru produsele din tutun au crescut în 2020, față de anul precedent, cu 10,9% pe fondul creșterii accizei și scăderii comerțului ilicit, sectorul tutunului devenind, în perioada pandemiei, cel mai solid contribuabil la bugetul statului.

România este al treilea producător european de țigarete, după Germania și Polonia. Conform INS, pe primele opt luni din 2020, totalul exporturilor a fost de 926,4 milioane euro, în creștere cu 51% față de aceeași perioadă din 2019. Totalul importurilor în același interval a fost de 234,1 milioane euro. Așadar, contribuția pozitivă a tutunului la balanța de plăți este de 692,3 milioane euro doar pe primele 8 luni.

JTI este printre primele companii multinaționale care au început să facă afaceri și să producă în România, încă din 1993. Aproximativ 70% din producția fabricii din București merge la export, în circa 50 de țări, JTI Manufacturing fiind considerată un centru de excelență în cadrul grupului, pentru calitate în execuție și eficiență.


Articole recomandate:

Etichete: , , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: