luni

24 iunie, 2024

3 iunie, 2019

Judecătorul Iulian Dragomir, preşedinte al completului de cinci magistraţi care judecă apelul DNA din dosarul privind sponsorizarea ilegală a echipei lui Sebastian Ghiţă, Asesoft Ploieşti, îi cere ministrului de Interne şi şefului Poliţiei verificări la IPJ Ploieşti pe motiv că nu a executat corespunzător un mandat de aducere a unui martor relevant.

Magistratul s-a arătat nemulţumit de faptul că instanţa nu reuşeşte să îl audieze pe un martor important – Iulian Tănase, un apropiat al lui Iulian Bădescu, deşi a fost citat cu mandat de aducere.

IPJ Prahova nu a executat mandatul de aducere emis de Curtea Supremă şi, între timp, martorul ar fi plecat din ţară. „La cinci zile după ce semnează citaţia, îşi ia bilet de avion şi pleacă în concediu”, a spus luni Iulian Dragomir, citat de Agerpres.


„A devenit România stat federativ și Prahova nu pune în executare mandatele?”, a adăugat judecătorul, vizibil iritat de cele întâmplate.

De aceea, magistratul a stabilit emiterea unei adrese către Ministerul Afacerilor Interne, în atenţia ministrului Carmen Dan, dar şi al şefului Poliţiei, Ioan Buda, pentru demararea unei verificări urgente privind situaţia de la IPJ Prahova care a făcut ca martorul să nu fie prezentat în faţa Instanţei supreme pentru audiere, aşa cum s-a cerut prin citaţia emisă de judecători.

De asemenea, completul a decis că mandatul de aducere pentru termenul din 9 septembrie faţă de acest martor va fi trimis pentru executare Jandarmeriei, mai precis în atenţia şefului Jandarmeriei Bucureşti, Ionuţ Sindile:

La termenul din 9 septembrie să fie adus cu însoţitor. De data asta, mandatul va fi executat de jandarmi, prin Brigada Specială a Jandarmeriei Bucureşti.


Facem adresa în atenţia inspectorului general Cătălin Sindile.

Facem adrese şi la ministrul de Interne, Carmen Dan, şi în atenţia inspectorului general al Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, pentru declanşarea unei cercetări administrative la Poliţia Prahova privind neîndeplinirea mandatului din februarie şi până în mai.

Cercetarea va fi făcută după caz de Corpul de control al MAI sau al IGPR, iar în adresă vom indica faptul că Poliţia nu a adus martorul.

Dosarul pe rolul completului condus de Iulian Dragomir este cel în care DNA îl acuză pe Iulian Bădescu, fost primar al Ploieştiului, de fapte de corupţie – ar fi sponsorizat ilegal din banii Municipalităţii echipa Asesoft, a lui Sebastian Ghiță, inculpat și el în acest caz.Cei doi au fost achitați în prima instanță, iar DNA a făcut recurs.

Sebastian Ghiță, fugit din țară tot din cauza „neglijenței” poliției

Reamintim că și Sebastian Ghiță a fugit din țară, tot din cauza „neglijenței” poliției.

Fostul deputat PSD a dispărut pe 19 decembrie, cu o zi înainte să-și piardă imunitatea de parlamentar.

Cele două echipaje de la Direcția Operațiuni Speciale care îl monitorizau l-au pierdut pe autostradă, în timp ce politicianul se întorcea la Ploiești de la o întâlnire organizată de SRI cu membrii fostei Comisii parlamentare de control a acestei instituții.

Dispariția fostului deputat a fost descoperită pe 20 decembrie (cu o zi înainte de a pierde imunitatea parlamentară), când nu s-a prezentat la sediul DNA Ploiești, unde urma să fie audiat.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: