marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 noiembrie, 2020

Un judecător federal a respins sâmbătă procesul intentat de echipa preşedintelui Donald Trump, important pentru încercarea acestuia de a schimba rezultatul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie.

Procesul urmărea anularea a milioane de voturi prin corespondenţă în Pennsylvania, câştigate de democratul Joe Biden.

Judecătorul districtual Matthew Brann din Williamsport, Pennsylvania, a spus că acest caz a fost susținut cu „argumente juridice forţate şi acuzaţii speculative” și că „nu are autoritatea de a elimina dreptul de vot chiar şi al unei singure persoane, cu atât mai puţin a milioane de cetăţeni”, potrivit Reuters.


Judecătorul Matthew Brann a decis că echipa de campania a lui Trump nu a reuşit să demonstreze că au existat fraude ale voturilor pe scară largă la alegerile din 3 noiembrie, pe care republicanul Donald Trump le-a pierdut în faţa democratului Joe Biden.

Mai mult, judecătorul Matthew Brann, a considerat că „acestă cerere, ca și Monstrul lui Frankenstein, a fost cusută la întâmplare”.

Judecătorul, deși republican, a fost nominalizat de fostul președinte Barack Obama și este, potrivit biografiei sale, membru al Federalist Society, un grup de avocați conservatori și libertarieni, studenți în drept și cărturari, potrivit Reuters.

Spre Curtea Supremă

Demersul juridic condus de avocatul personal al lui Trump, Rudy Giuliani, încearcă să oprească certificarea victoriei lui Joe Biden în acest stat, argumentând că unele comitate au permis în mod greşit alegătorilor să remedieze erorile pe buletinele de vot.


Dezamăgit, Rudy Giuliani (fost primar al New York – ului) a spus că „decizia de astăzi ne va ajuta în strategia noastră de a ajunge rapid la Curtea Supremă a SUA”.

Echipa lui Donald Trump va cere celei de a 3-a Curți de Apel din Philadelphia să revizuiască hotărârea privind un calendar accelerat de certificare a rezultatelor alegerilor, potrivit lui Rudy Giuliani. Majoritatea judecătorilor din această Curte au fost desemnați de președinții republicani. Patru au fost nominalizați de Donald Trump.

Ca să aibă o șansă să schimbe deznodământul alegerilor, Donald Trump trebuie să obțină răsturnarea frezultatukui din Pennsylvania, care urmează să fie certificat luni.

Echipa președintelui în exercițiu și susținătorii săi au intentat zeci de procese în șase stat în care rezultatele au fost apropiate. Succesele de până acum au cinstat doar în amânari.

„Le-am spus tuturor celor care vor asculta: aceste procese sunt nefondate”, a declarat pe Twitter procurorul general al statului Pennsylvania Josh Shapiro după aflarea deciziei.

Joe Biden a obținut 306 voturi în Colegiul reprezentanților electorali ale statelor, față de 270 de cât avea nevoie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: