duminică

21 aprilie, 2024

scutiri fiscale

23 iulie, 2022

Comisia Europeană a propus, vineri, o suspendare temporară a regulilor UE privind rotația culturilor agricole, pentru a crește producția de cereale, cu scopul de a preveni o criză globală a securității alimentare din cauza impactului războiului din Ucraina, transmite Reuters.

Executivul Uniunii Europene a precizat într-un comunicat că noile reglementări, care au survenit în urma unei solicitări din partea statelor membre, respectiv derogarea pe termen scurt, vor repune în producție 1,5 milioane de hectare de teren.

„Sistemul alimentar global se confruntă cu riscuri și incertitudini puternice care decurg în special din războiul din Ucraina, unde în viitorul apropiat pot apărea și probleme de securitate alimentară”, se arată în comunicat.


„Fiecare tonă de cereale produsă în UE va contribui la creșterea securității alimentare la nivel mondial”.

Dacă va fi adoptată în mod oficial de statele membre ale UE, măsura se va aplica abia în 2023 pentru terenurile care ar fi puse deoparte în conformitate cu regulile politicii agricole comune și ar exclude plantarea de culturi utilizate în mod obișnuit pentru hrănirea animalelor precum porumb și soia.

Comisiei susține că propunerea a căutat să găsească un echilibru între disponibilitatea și accesibilitatea alimentelor la nivel mondial, pe de o parte, și protecția biodiversității și a calității solului, pe de altă parte.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: