duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 iulie, 2021

Uniunea Europeană este „pregătită” pentru eventualitatea de a-şi imuniza populaţia cu o a treia doză de vaccin Pfizer/BioNtech împotriva COVID-19, pe care fabricanţii săi o propun, a afirmat vineri comisarul european pentru sănătate şi securitate alimentară, Stella Kyriakides.

„Suntem deja pregătiţi pentru cazul în care va fi nevoie, atât la nivel european, cât şi în termeni de strategie europeană” de achiziţie comună şi de distribuire a vaccinurilor. (…) Lucrăm la acest lucru în continuare, dar decizia în această chestiune se va baza pe ştiinţă”, a declarat  Stella Kyriakides, citată de AFP și Agerpres.


O echipă a Comisiei „lucrează constant cu Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi cu Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) pentru a adopta o poziţia în viitoarele săptămâni sau luni”, a adăugat   oficialul european.

A treia doză Pfizer & BioNTech contra variantei Delta a COVID-19

Pfizer şi BioNTech au anunţat că vor înainta „rezultate încurajatoare ale testelor în curs pentru o a treia doză de vaccin actual”

(Citiți și: „Pfizer/BionTech cer autorizarea administrării unei a treia doze de vaccin anti-Covid”)

În pofida progresului campaniei de vaccinare în UE (65% dintre cetăţeni au primit o primă doză, 47% pe amândouă), comisarul cipriot a avertizat că Europa este „într-o situaţie foarte fragilă din cauza creşterii numărului de cazuri pe care o constatăm în numeroase state membre din cauza variantei Delta”, potrivit comisarului european pentru sănătate.

„Nu este momentul pentru relaxare”, a insistat Stella Kyriakides.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Joi, laboratoarele Pfizer şi BioNTech au anunţat că vor înainta „rezultate încurajatoare ale testelor în curs pentru o a treia doză de vaccin actual” autorităţilor de reglementare din SUA şi Europa.

Cele două companii consideră că o a treia doză ar putea întări nivelul de anticorpi împotriva virusului şi împotriva variantei Delta, foarte contagioasă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: