marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 iulie, 2020

Uniunea Europeană va limita exporturile spre Hong Kong de tehnologie ce poate fi utilizată pentru represiune sau supraveghere, potrivit unui proiect de document elaborat după impunerea unei noi legi a securității naționale în fosta colonie britanică.

”Exprimând ”îngrijorarea serioasă” faţă de nouă lege de securitate naţională imusă de China, cele 27 de state membre au convenit vineri o serie de sancţiuni, inclusiv restricţii comerciale şi o evaluare a acordurilor referitoare la vize convenite cu Hong Kongul.

Blocul comunitar ”va analiza în continuare şi va limita exporturile de echipamente sensibile şi de tehnologii pentru utilizare în Hong Kong, în special atunci când există susăpiciuni privind utilizarea pentru represiune internă, interceptarea comunicaţiilor interne sau pentru supraveghere cibernetică”, precizează documentul, programat să intre în vigoare mați.


Noua lege de securitate nţională adoptată de China pentru Hong Kong pedepseşte subversiunea, secesiunea, terorismul şi ciocnirile cu forţele de ordine cu până la închisoarea pe viaţă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Criticii legii se tem că aceasta va îngrădi drepturile promise teritoriului atunci când acesta a revenit sub controlul Chinei în 1997, inclusiv dreptul de a protesta şi independenţa sistemului de justiţie.

Susţinătorii legii spun că aceasta va aduce stabilitate după protestele anti-guvernamentale şi anti-chineze deseori violente izbucnite anul trecut.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: