duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 februarie, 2022

Miniştrii Apărării din Uniunea Europeană discută luni un plan de a finanţa în comun livrări de arme în valoare de 500 de milioane de euro către Ucraina, anunță Politico. Livrările vor include armament defensiv necesar pentru a respinge forţele ruse, potrivit şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell.

„Statele membre trebuie să ofere aceste arme, trebuie să se coordoneze în privinţa acestor resurse”, a spus Josep Borrell înaintea reuniunii miniştrilor Apărării din UE.

„Lupta este dură, Kievul rezistă, iar Rusia plăteşte un preţ ridicat în privinţa numărului de victime, dar trebuie să oferim muniţie, trebuie să oferim arme de mare calibru şi echipamente antitanc. De asemenea, trebuie să oferim combustibil pentru tancuri, pentru avioane. Iar toate acestea trebuie coordonate”, a afirmat şeful diplomaţiei europene.


Pe de altă parte, solicitat să comenteze cererea Ucrainei de aderare la UE, Josep Borrell a răspuns: „Nu este pe ordinea de zi. Crede-mă, trebuie să facem lucruri mai practice.”

”Durează mulți ani să obții calitatea de membru, noi trebuie să oferim un răspuns pentru orele următoare, nu pentru anul care vine. Acum trebuie să luptăm împotriva unei agresiuni. Iar lumea nu-și poate permite ca o țară puternică să își zdrobească un vecin cu capacitățile sale militare. Dacă o permitem, este legea junglei”, a spus Josep Borell.

Totuși, Borrell a recunoscut că Ucraina „are în mod clar o perspectivă europeană”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat luni, pentru a doua oară în decurs de 3 zile, aderarea imediată a Ucrainei la UE.


Premierii din Grecia și Lituania au anunțat că sprijină cererea Ucrainei.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: