sâmbătă

18 mai, 2024

28 februarie, 2022

Parlamentul Letoniei a votat luni, în unanimitate, legea care le permite cetăţenilor săi să lupte în Ucraina dacă îşi doresc acest lucru, potrivit unui comunicat al parlamentului leton, informează Reuters.

„Cetăţenii noştri care doresc să sprijine Ucraina şi să se ofere voluntari pentru a apăra independenţa Ucrainei şi securitatea noastră comună trebuie să poată face acest lucru”, a declarat Juris Rancanis, preşedintele Comisiei parlamentare pentru apărare, afaceri interne şi prevenirea corupţiei, care a elaborat legea.

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat sâmbătă că cetățenii străini care vor să lupte în Ucraina vor fi primiți alături de armata regulată. Președintele Ucrainei a precizat că a fost înființată o Divizie de Trupe Internaţionale.


După acest anunț, prima reacție a venit din partea Legiunii Străine franceze, care a permis luptătorilor de origine ucraineană din legiune să meargă să-și apere țara, folosind echipamentul complet al Legiunii.

Războiul din Ucraina durează de 5 zile, trupele regulate ucrainene opunând rezistență ar,atei ruse intrate în Ucraina.

Președintele Volodimir Zelenski a cerut încă de vineri, săptămâna trecută, asistență în domeniul apărării din partea statelor membre NATO. Polonia, Marea Britanie și Suedia au trimis Ucrainei după debutul invaziei rusești muniție și armament.

Pentru prima oară în istorie, UE va finanța achiziția de arme pentru Ucraina, în fața agresiunii Rusiei, a anunțat duminică seara președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Miniștrii apărării din UE se reunesc luni pentru a discuta ”nevoile urgente” ale Ucrainei și pentru a-și coordona asistența.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: