joi

18 iulie, 2024

programul innovation

4 iulie, 2024

UE avansează cu planuri de a impune taxe vamale la mărfurile ieftine din China, într-o schimbare care ar putea afecta importurile de la comercianții cu amănuntul online, scrie The Guardian.

Potențiala schimbare vine pe fondul neliniștii crescânde în rândul comercianților cu amănuntul din Europa continentală, Marea Britanie și SUA cu privire la concurența crescândă din partea Shein și Temu, care exploatează o lacună care exclude articolele cu valoare mică de la taxele de import.

Propunerea Comisiei, pe agenda noului Parlament European

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat pentru publicația britanică: „În luna mai a anului trecut am pus pe masă reformele vamale pentru o uniune vamală simplă, mai inteligentă și mai sigură. Ceea ce ne-am propus acum este să nu mai existe nicio scutire pentru pachetele evaluate la sub 150 euro.”


Propunerea Comisiei trebuie mai întâi discutată și acceptată de Parlamentul European, care se întrunește din nou la sfârșitul acestei luni.

În UE, pragul pentru cumpărături scutite de taxe este de 150 euro, iar în Regatul Unit este de 135 GBP, permițând comercianților cu amănuntul, cum ar fi Shein, să livreze produse fără a plăti taxe de import.

Conducerea Shein se declară de acord cu reforma taxelor vamale: ”Nu e fundamentală pentru succesul nostru”

Șeful Shein, Donald Tang, care se află într-o misiune de „prospectare” în Europa, a spus că susține reforma taxelor de import. El a declarat pentru Politico: „Vrem să avem concurență loială în întreaga lume” și a spus că scutirea fiscală „nu este fundamentală pentru succesul nostru”.

Costurile poștale subvenționate în China fac mai rentabil pentru companiile cu sediul acolo să trimită mărfuri ieftine pe calea aerului.


Anul trecut, 2,3 miliarde de articole sub pragul de 150 euro au fost importate în UE, potrivit unui raport al Financial Times.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: