vineri

27 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 octombrie, 2020

Comisia Europeană analizează posibilitatea de a recurge la licitaţii pentru emiterea de obligațiuni prin care să finanțeze planul de relansare în valoare de 750 de miliarde de euro, a declarat marţi comisarul european pentru Buget, potrivit Reuters.

În general, instituţiile europene emit obligaţiuni prin intermediul unor împrumuturi sindicalizate, cum se va întâmpla în săptămânile ce urmează pentru strângerea celor aproximativ 100 miliarde de euro destinate programului SURE, instrument folosit pentru finanțarea schemelor de şomaj parţial din Uniunea Europeană.

„Prioritatea imediată a Comisiei este emiterea de obligaţiuni SURE (destinat finanțării programelor de tip șomaj tehnic din UE, n.r.), prevăzute pentru finalul acestei luni”, a declarat comisarul Johannes Hahn.


„Dincolo de asta, Comisia analizează toate opţiunile pentru a majora volumul emisiunilor, inclusiv utilizarea licitaţiilor pentru emisiunile sale”, a adăugat Hahn.

Acesta a precizat că Executivul comunitar ar vrea să asigure lichiditatea obligaţiunilor sale pe piaţa secundară, ceea ce ar implica analizarea „tuturor opţiunilor”.

Analiştii aşteaptă detalii suplimentare despre modalităţile prin care UE, în prezent un debitor mic cu o povară a datoriilor de aproximativ 50 de miliarde de euro, utilizate pentru atragerea finanțării.

Statele membre nu au căzut încă de acord cu privire la condiţiile pentru distribuirea banilor din fondul de revenire, majoritatea liderilor solicitând implementarea unei scheme care să condiționeze accesul la bani de respectarea statului de drept.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: