joi

19 mai, 2022

UE acuză Apple că distorsionează concurenţa pe piaţa streamingului de muzică

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 mai, 2021

Autorităţile de reglementare din UE au acuzat, vineri, Apple că distorsionează piaţa streamingului de muzică, dând dreptate Spotify într-un caz care ar putea conduce la aplicarea unei amenzi semnificative şi la schimbări în practicile de afaceri ale producătorului de iPhone-uri, transmite Reuters.

„Comisia Europeană a informat compania Apple în legătură cu opinia preliminară că a perturbat competiţia pe piaţa muzicii online prin abuzul de poziţia dominantă în distribuirea aplicaţiilor de muzică online prin App Store”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.


Aceste concluzii preliminare marchează o premieră, fiind pentru prima dată când Bruxelles-ul aduce, oficial, acuzaţii antitrust împotriva Apple. Apple, Spotify şi alte părţi vor avea posibilitatea să răspundă acuzaţiilor.

Dacă acest caz va continua, UE ar putea cere concesii şi ar putea impune o amendă de până la 10% din cifra de afaceri globală a Apple, până la 27 de miliarde de dolari, cu toate că rareori a fost impusă amenda maximă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Compania suedeză Spotify a reclamat Apple la Comisia Europeană în urmă cu doi ani, acuzând gigantul american de tehnologie că restricţionează în mod incorect accesul companiilor concurente la serviciul Apple Music, pe iPhone-uri.

Potrivit Comisiei Europene, problema se referă la regulile restrictive ale Apple pentru App Store, care obligă dezvoltatorii să folosească sistemul de plăţi al aplicaşiei, împiedicându-i să informeze utilizatorii de alte opţiuni de achiziţie.


Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: