marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 martie, 2021

Autoritatea care supervizează piețele financiare din Uniunea Europeană (ESMA) a anunțat marți că a amendat agenția de evaluare financiară Moody’s cu 3,7 milioane de euro (4,35 milioane de dolari) pentru încălcarea reglementărilor, inclusiv omisiunea de a face publice conflictele de interese, în perioada 2013 – 2017, informează Agerpres.

Toate încălcările reglementărilor au rezultat în urma neglijenței companiei, iar amenda a fost primită de cele cinci entități ale Moody’s cu sediul în Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie. Agenția de evaluare financiară are politici şi proceduri inadecvate pentru gestionarea conflictelor de interese, a precizat ESMA.

„ESMA a descoperit că MIS (Moody’s Investors Service) nu a avut intenția de a încălca reglementările UE și nu a existat un impact asupra calității ratingurilor”, a declarat un purtător de cuvânt al agenției, pentru Reuters.


Moody’s, una dintre cele trei mari agenții de evaluare financiară alături de S&P Global și Fitch, a informat că autoritățile de supervizare au recunoscut măsurile pe care le-a luat pentru a preveni în viitor încălcări similare ale reglementărilor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Conform ESMA, Moody’s a încălcat reglementarea care previne ca agențiile să emită ratinguri pentru companiile în care dețin o participație de minim 10%, sau unde ocupă un loc în Consiliul de Administrație.

În urmă cu câțiva ani Autoritatea care supervizează piețele financiare din Uniunea Europeană (ESMA) a amendat agenția de evaluare financiară Fitch cu 5,10 milioane de euro pentru încălcări similare ale reglementărilor, potrivit Agerpres.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: