duminică

23 ianuarie, 2022

Elena Udrea cere realocări de fonduri UE de la alte programe

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 noiembrie, 2011

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, cere să i se realoce fonduri europene la Programul Operaționale Regional (POR) de la programe operaționale gestionate de alte ministere, pentru care s-au făcut mai puține aplicări.

Într-o postare pe blogul ei, Udrea, susține că MDRT are cea mai bună absorbție de fonduri europene.

”Deci, avem toate argumentele să solicităm realocarea de fonduri europene de pe alte programe sectoriale mai puţin performante către POR. Am discutat deja cu reprezentanţii Comisiei Europene, cu vicepreşedintele acesteia, comisarul Antonio Tajani, dar şi cu comisarul pentru Dezvoltare Regională, Joannes Hann, pentru a obţine astfel finanţare europeană pentru unul dintre cele mai utile şi solicitate programe ale MDRT, reabilitarea termică a blocurilor din România, derulat deocamdată prin bugetul ministerului”, a susținut ministrul.


Referitor la corecțiile financiare care s-au aplicat la proiectele din cadrul POR, Udrea a afirmat că responsabili de licitațiile cu nereguli sunt cei din administrația locală, care beneficiază de programul gestionat de minister.

”Singurul rol al MDRT este acela de a acorda finanţare europeană din POR proiectelor administraţiilor publice locale, după reguli fixate de către Uniunea Europeană. De aici înainte, este responsabilitatea primarilor sau preşedinţilor de CJ. Dacă, spre exemplu, se reabilitează un drum, atunci de licitaţii şi de asigurarea executării lucrării se ocupă CJ-ul sau Primăria”, a explicat Udrea.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ea indică drept vinovată administrația locală pentru suspendarea plăţilor pe Axa 2 a POR.

”Comisia Europeană ne-a sesizat referitor la patru contracte pe care le-a verificat direct în luna mai: două ale CJ Teleorman, unul al CJ Ilfov, unul al CJ Tulcea. Aşa că ne-a cerut nouă (celor de la minister) să verificăm toate aceste contracte, în total 124. Asta pentru că au avut încredere în noi. Din controalele pe care ministerul le-a făcut, s-a constatat că sunt nereguli la aproape o treime (39) din contractele pentru reabilitarea drumurilor judeţene, finanţate prin Axa 2 a POR. Motiv pentru care am aplicat sancţiunile prevăzute de legislaţia europeană”, a mai susținut Udrea.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr