11 iunie, 2023

PSD doreşte să continue colaborarea cu UDMR la guvernare și în acest sens propune ca două dintre ministerele liberale, Energia și Fondurile Europene, să le fie distribuite UDMR, în schimbul Ministerului Dezvoltării și a Ministerului Mediului, a declarat duminică Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a explicat, la finalul unei întâlniri a conducerii partidului, că discuţiile au fost mult mai ample şi că ”s-a intrat un pic si în programul de guvernare”.

”UDMR să preia ministerele Energiei şi Fondurilor Europene, ministere importante. Din câte cunoaştem, au şi persoanele potrivite pentru conducerea acestor ministere”, a declarat liderul PSD, care ar putea deveni săptămâna aceasta premierul României.


Nicolae Ciucă va demisiona din funcția de premier la începutul săptămânii viitoare pentru a-i preda ștafeta liderului PSD, Marcel Ciolacu, potrivit unor surse guvernamentale citate de TVR. Rocada se va face rapid, chiar dacă greva generală din Educație nu se va încheia.

UDMR va pierde Ministerul Dezvoltării, esențial în contextul celor patru alegeri de anul viitor

Discuțiile decisive dintre cele trei partide au demarat miercuri, când PSD și PNL ar fi hotărât ca UDMR să rămână fără Ministerul Dezvoltării și Administrației Locale, un portofoliu cu miză uriașă în 2024, întrucât acest minister organizează alegerile. Iar anul viitor sunt programate patru rânduri de alegeri: europarlamnetare, locale, parlamentare și prezidențiale.

Marcel Ciolacu a refuzat să explice, duminică, cărui partid îi va fi desemnată Deazvoltarea, dar este probabil să fie vorba despre PNL, întrucât schimbul s-ar putea face cu Energia și Fondurile Europene.

Într-unul dintre scenariile discutate de PSD și PNL, UDMR urma să fie înlăturat de la guvernare.


Întrebat ce se va întâmpla cu protocolul semnat acum un an și jumătate, Ciolacu a spus că se discută acum desprre „un acord politic pentru a crea o majoritate”.

„E o abordare nu neapărat pe ministere, ci în funcție de persoanele cele mai potrivite pentru a le conduce. O să am o discuție cu Nicolae Ciucă. Contextul de acum un an și jumătate era unul, contextul de acum e altul”, a adăugta liderul PSD.

Deficitul bugetar după primele 4 luni – 1,72% din PIB

Rotativă se va realizaîn contextul apropierii sfârșitului acestei sesiuni parlamentare, dar și a complicării situației economice, după cum indică execuția bugetară la patru luni.

Veniturile la bugetul consolidat în primele patru luni anului au fost de 158,4 miliarde lei, reprezentând 10% din PIB, în creștere cu 9,7% comparativ cu aceeași perioadă anului trecut, când au însumat 144,4 miliarde lei – potrivit execuției bugetare date publicității luni de Ministerul Finanțelor.

Cheltuielile bugetare au fost de 185,8 miliarde de lei, în creștere cu aproape 16%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 11,7% din PIB în creștere față de anul precedent (11,4% din PIB).

Avem, așadar, venituri de 10% din PIB și cheltuieli de 11,7% din PIB.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

  1. Incompetenta si prostia nu pot gestiona ministere importante.
    Chiar cu frica de DNA!
    Chiar daca acum DNA acum nu mai prinde niciun mare corupt!
    Multumesc ca nu cenzurati!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

  1. Incompetenta si prostia nu pot gestiona ministere importante.
    Chiar cu frica de DNA!
    Chiar daca acum DNA acum nu mai prinde niciun mare corupt!
    Multumesc ca nu cenzurati!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: