vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 martie, 2012

UDMR cere în coaliţia de guveranre să se majoreze salariile bugetarilor şi a pensiilor, în locul scăderii constribuţiilor la asigurările sociale, a declarat, joi, la Bistriţa, vicepreşedintele politic al Uniunii, Laszlo Borbely.

“M-am bucurat foarte mult când versiunea UDMR a fost preluată şi de alţii, inclusiv de preşedinte, şi mulţumesc tuturor care au înţeles de ce am insistat când am finalizat programul de guvernare. Noi am cerut, să fie foarte clar – şi a fost acceptat evident de colegii din coaliţie – să trecem în programul de guvernare că se vor mări salariile – evident, cu acea menţiune în funcţie de rezultatele din primul trimestru”, a spus Borbely.

”Ceea ce pot să spun sigur din punct de vedere al UDMR este că noi, conform programului de guvernare, vom fi foarte fermi în continuare, trebuie să mărim salariile şi pensiile în acest an. Cu cât? Vom finaliza împreună în coaliţie după ce avem datele primului trimestru”, a adăugat ministrul Mediului.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În schimb, el a explicat că reducerea CAS nu mai poate fi decisă, în condiţiile în care se ajorează salariile şi pensiile.

“În legătură cu reducerea CAS, e destul de dificil să faci cele două împreună, deci şi punctul meu de vedere sau al UDMR este că probabil cele două împreună nu se prea pot face în acest an. Noi optăm pentru mărirea salariilor şi pensiilor, deşi reducerea CAS este o măsură benefică pe care o discutăm de doi ani de zile. Ar putea să fie făcute numai dacă am avea rezultate şi venituri foarte bune, dar deocamdată se pare că , în primul trimestru, va fi probabil o creştere, dar nu spectaculoasă”, a susţinut Laszlo Borbely.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: