duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 aprilie, 2022

Liderii Ucrainei i-au transmis marți seara un mesaj clar președintelui german Frank-Walter Steinmeier: Nu ești binevenit aici.

Președintele Steinmeier, văzut ca un simbol cooperării Germaniei cu Rusia înainte de invazia Ucrainei, a declarat marți că intenționează să se întâlnească la Kiev cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy.

El dorea să se alătura președinților Poloniei și celor trei state baltice care merg miercuri la Kiev. Frank-Walter Steinmeier era deja la Varșovia când, potrivit Politico, a anunțat: ”Eram gata să fac asta, dar se pare că – și trebuie să iau notă de acest lucru – nu a fost dorit de Kiev”.


Tabloidul german Bild a fost primul care a scris despre poziția ucraineană. Bild a citat un diplomat ucrainean care a spus:„Toți cei de aici știm legăturile strânse ale lui Steinmeier cu Rusia, președintele german nu este binevenit la Kiev în acest moment”.

Săptămâna trecută, președintele Steinmeier a recunoscut pentru prima dată public că s-a „înșelat” în ceea ce privește poziția conciliantă față de președintele rus Vladimir Putin.

Ucraina a fost în special nemulțumită de sprijinului acordat Nord Stream 2, proiect susținut de mulți politicieni germani de rang înalt chiar și în condițiile în care Moscova masa trupe la granițele Ucrainei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Deși cancelarul Olaf Scholz, care și el a susținut și Nord Stream 2, a anulat proiectul în februarie și a anunțat o revizuire completă a politicii externe germane în relația cu Rusia, relațiile dintre Berlin și Kiev au rămas tensionate.


Germania a refuzat să acorde Ucrainei ajutor militar la începutul războiului, președintele Zelenskyi cerând parlamentarilor germani, luna trecută, să înceapă să pună principiile deasupra intereselor economice prin izolarea completă a lui Vladimir Putin.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: