marți

25 iunie, 2024

17 aprilie, 2022

Compania naţională de căi ferate din Ucraina, Ukrainian Railways, a limitat, temporar, livrările unor produse agricole prin punctele de trecere a frontierei spre Polonia şi România, potrivit companiei de consultanţă agricolă APK-Inform. Decizia nu a fost explicată, spune Reuters.

Ucraina este un mare exportator agricol mondial, mai ales de cereale și, pentru că nu-și mai poate folosi porturile, din cauza invaziei rusești, a căutat soluții feroviare prin graniţele de vest. Numai că România are dificultăți logistice pentru a o ajuta în scurt timp.

În perioada 16-18 aprilie, au fost introduse restricţii cu privire la transportul de bunuri spre Polonia prin punctul de trecere a frontierei Yahodyn potrivit APK-Inform. De asemenea, există restricţii pentru transportul de cereale, oleaginoase şi alte produse alimentare prin punctul de trecere a frontierei Izov spre oraşele poloneze Hrubeszew şi Slawkov.


Începând din 16 aprilie există restricţii cu privire la exportul de cereale şi seminţe spre România prin punctele de trecere a frontierei de la Diakovo şi Vadul-Siret, până la noi decizii.

Ministrul ucrainean al Agriculturii, Mykola Solskyi, a spus că sarcina principala a ministerului pe care îl conduce este să găsească căi alternative pentru exportul de cereale, în contextul în care ţara sa are milioane de tone de produse agricole gata să fie exportate.

1,25 milioane de tone de cereale și de semințe oleaginoase se aflau pe nave comerciale blocate în porturile maritime ucrainene și s-ar putea deteriora în curând.

Înainte de război, Ucraina exporta până la 6 milioane de tone de cereale și semințe oleaginoase pe lună. În martie, exporturile au scăzut la 200.000 de tone.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: