marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 iunie, 2015

CEeoTadWoAAhyHqLupte grele se poartă începând de miercuri seara între forțele guvernamentale și separatiștii din estul Ucrainei, recunosc ambele tabere.

Potrivit BBC, confruntările armate- purtate cu artilerie grea și tancuri- au avut loc în localitățile Maryinka și Krasnohorivka, în apropierea localității Donetsk, controlată de separatiști.

Potrivit declarațiilor părților, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat cel puțin 17 morți, existând inclusiv rapoarte în legătură cu soldați ucraineni răniți în alte localități controlate de forțele guvernamentale.


Autoritățile ucrainene au acuzat rebelii de violarea acordului de pace și de lansarea unei contra-ofensive pe scară largă, acuzații negate de separatiști.

Corespondentul BBC în Maryinka descrie luptele de miercuri ca fiind cele mai violente de la intrarea în vigoare a acordului de pace semnat în februarie , la Minsk.

ucra

Potrivit BBC, confruntările armate sunt semnalate de-a lungul întregii linii de separație agreeate în capitala Belarus de părți.


Guvernul Ucrainei, liderii occidentali și ai NATO reclamă la unison existența dovezilor că Rusia îi ajută cu armament și trupe pe rebelii din regiunile separatiste Donetsk și Luhansk. Experţi independenţi au confirmat acuzaţiile, care sunt respinse de Moscova.

Peste 6.400 de oameni au fost uciși în luptele din estul Ucrainei, lupte care au debutat în aprilie 2014.

Potrivit declarațiilor:

  • 2 civili au fost omorâți de mortiere în regiunea Luhansk, potrivit declarațiilor guvernatorului Hennadiy Moskal
  • rebelii afirmă că 15 oameni au fost omorâți în teritoriile controlate de ei

Oficiali ucraineni citați de BBC afirmă că luptele din Maryinka și Krasnohorivka, la vest de Donetsk, au debutat miercuri dimineață cu bombardamente executate de forțele rebele. 7 soldați au fost răniți în timpul bombardamentelor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

După tirurile de artilerie, afirmă ofițeri ucraineni, 10 tancuri și aproximativ 1.000 de soldați rebeli au atacat pozițiile ucrainene din Maryinka, apărătorii ripostând la rândul lor cu artileria pentru a respinge atacul.

Potrivit BBC, numărul exact al morților din această confruntare va fi cunoscut în următoarele zile, ambele părți înregistrând pierderi semnificative de vieți omenești. Este neclar cine controlează acum localitatea Maryinka.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: