vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 februarie, 2022

„Soldatule rus, ai fost adus pe pământul nostru pentru a ucide și a muri. Nu urma ordinele criminale. Vă garantăm o amnistie completă și 5 milioane de ruble dacă vă predați armele. Pentru cei care continuă să se comporte ca un ocupant, nu va exista milă”, a transmis ministrul ucrainean al Apărării, generalul Oleksii Reznikov. într-un mesaj postat pe rețelele de socializare – transmite Reuters.

5 milioane de ruble înseamnă circa 45.000 de euro la cursul actual.

„Cei dintre voi care nu doresc să devină un criminal și să moară se pot salva” – a mai transmis ministrul Apărării al Ucrainei.

Potrivit cifrelor comunicate de autoritățile de la Kiev, armata ucrainiană a produs circa 4500 de morți în armata rusească invadatoare și circa 300 de prizonieri.


Un lucru surprinzător remarcat de observatori și analiști, soldații ruși sunt în mare parte foarte tineri, dintre cei aflați în stagiul militar obligatoriu, lipsiți de experiență. Mulți dintre prizonieri au declarat că nu știau foarte exact unde urmează să fie aduși și ce urmează să facă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

***


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: