duminică

16 ianuarie, 2022

UBER a fost interzis la Cluj-Napoca – decizie a Curții de Apel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 aprilie, 2019

Aplicația de ride-sharing UBER a fost interzisă la Cluj-Napoca, în urma unei decizii a Curții de Apel care a dat dreptate taximetriștilor într-un proces intentat în urmă cu doi ani.

Judecătorii au menținut decizia instanței de fond, care a dispus, în vara anului trecut, ”încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâtele SC U. S. R. SRL şi R. O. B.V, constând în furnizarea de servicii în domeniul transportului, implicând transportul de persoane fără deţinerea autorizaţiilor legale, pe raza Municipiului Cluj-Napoca”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În vara anului trecut, după prima sentință, compania de ride sharing, activă pe piața clujeană din august 2016, anunțase că va depune apel. Reprezentanții mai spuneau că vor face ”pași proactivi către un model licențiat”.


Pe 29 martie, Guvernul a adoptat o OUG prin care elimină formularea „în mod repetat” din legea transportului public, astfel că șoferii care fac ride-sharing pot rămâne fără plăcuțele de înmatriculare la prima abatere, dacă sunt opriți de către Poliție. Ordonanța de Urgență va intra în vigoare la 60 de zile, platformele afectate fiind Uber, Taxify, Clever și Black Cab.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr