sâmbătă

29 ianuarie, 2022

TSMC, al doilea cel mai mare producător mondial de cipuri, crește prețurile cu 20%

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 septembrie, 2021

Gigantul Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., al doilea cel mai mare fabricant de cipuri după Intel, și-a anunțat clienții la finalul lunii august că va crește prețurile la produse cu până la 20%, ceea ce ar fi cea mai puternică creștere anunțată de companie, potrivit NikkeiAsia.

Creșterea prețurilor și intervalele de timp pentru creșteri diferă în funcție de client, scrie și publicația Liberty Times din Taiwan. Pentru unele companii care au primit notificarea TSMC, majorările au intrat în vigoare imediat.

TSMC și alte companii producătoare de semiconductori din Taiwan au crescut prețurile cipurilor cu mai mult de 10% între toamna trecută și primăvara aceasta. Având în vedere că cererea din piață depășește cu mult oferta, TSMC a decis brusc să crească din nou prețurile. Noua majorare se va transmite în prețul produselor finale.


Îngrijorările legate de rentabilitatea mai mică a companiei sunt un alt motiv din spatele creșterii prețurilor. Compania a anunțat că va face investiții de capital de 100 de miliarde de dolari pe parcursul a trei ani, până în 2023.

Acest angajament a alimentat îngrijorările cu privire la o potențială scădere a profiturilor, pe măsură ce TSMC se pregătește de expansiunea producției peste granițe.

TSMC a menținut în continuare o marjă de profit netă ridicată: 36% în trimestrul încheiat în iunie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În același timp, „va fi foarte costisitor să fabricăm în SUA și Japonia”, a spus un membru al echipei executive TSMC. Compania construiește o instalație de producție de ultimă generație în statul american Arizona și are în vedere deschiderea primei sale fabrici de cipuri în Kumamoto, Japonia.


Clienți importanți la nivel mondial ai TSMC, cum ar fi Toyota Motor, au anunțat reduceri ale producției din cauza lipsei de semiconductori. Compania a răspuns prin creșterea producției, dar prevede că aprovizionarea deficitarp va dura până anul viitor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr