luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 iunie, 2012

Tribunalul București a admis, miercuri, cererea companiei Hidroelectrica de a intra în insolvență. Instanţa a decis ca administratorul judiciar al companiei să fie Remus Borza, partener şi coordonator al firmei EuroInsol, care se mai ocupă de insolveţele firmelor UCM Reşiţa, Romexpo şi Plafar.

Potrivit lui Remus Borza, citat de MEDIAFAX, decizia Tribunalului poate fi atacată cu contestaţie, dar că ea este, oricum executorie. „Sunt datorii către furnizori de vreo 200 de milioane de lei, sunt datorii faţă de actionari şi vorbim de Ministerul Economiei şi Fondul Proprietateam iarăşi de vreo 260 de milioane, sunt datorii către banci, în total este o datorie de un miliard de euro la o cifra de afaceri de 714 milioane de euro si un profit de 0,2%.” – a spus Borzea, care a adăugat că trebuie văzute şi beneficiile stării de insolvenţă.

„Datorită secetei prelungite de la sfârşitul anului 2011 şi începutul anului 2012, care a avut ca efect diminuarea în 2011 a cifrei de afaceri a societăţii Hidrolectrica cu 10%, a pierderilor rezultate în urma diferenţelor de curs valutar şi a deprecierii monedei naţionale, a reducerii fluxurilor de numerar cu peste 27% în anul 2012, a creşterii datoriilor cu termen scadent de plată mai mare de 90 de zile la 470 milioane de lei, a pierderii financiare înregistrate (în 2011 de 121 milioane de lei şi pe primele cinci luni din 2012 de 112 milioane de lei) Hidroelctrica SA a hotărât în şedinţa Consiliului de Administraţie din 15 iunie 2012 să înainteze Tribunalului Bucureşti cererea de intrare în procedura generală a insolvenţei, în scopul reorganizării activităţii conform unui plan de reorganizare ce va fi aprobat în condiţiile Legii 85/2006, la finalizarea căruia societate să iasă din procedura insolvenţei şi să îşi continue activitatea comercială fără supravegherea autorităţii judecătoreşti”, se arăta într-un comunicat transmis de companie şi semnat de către preşedintele Consiliului de Administraţie, Remus Vulpescu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Dorim să asigurăm şi pe această cale toţi partenerii noştri comerciali, clienţi, furnizori şi instituţii financiare de derularea în continuare a tuturor contractelor în condiţii de eficienţă, transparenţă şi legalitate, urmărind creşterea şi exploatarea în siguranţă a capacităţilor de producţie concomitent cu păstrarea locurilor de muncă pentru cei peste 5.000 de angajaţi şi îmbunătăţirea indicatorilor financiar contabili ai companiei”, se mai spune în comunicatul Hidrolectrica.

Pe de altă parte, Ministerul economiei a declarat luni că nu se va implica în chestiunea insolvenţei companiei Hidroelectrica. „Hotărârea privind cererea de intrare în insolvenţă a fost luată de Consiliul de Administraţie al Hidroelectrica SA, iar MECMA, în calitate de acţionar, nu interferează în niciun fel în procedurile judiciare în care sunt implicate societăţile comerciale cu capital de stat pentru a nu influenţa în niciun mod instanţele de judecată”, se arată în comunicatul emis luni de Ministerului Economiei.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: