sâmbătă

30 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 iunie, 2012

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că Televiziunea Română ar trebui desfiinţată şi reînfiinţată pe alte baze, pentru că a ajuns o ”afacere de familie” a șefilor din instituția media.

”Trebuie desfiinţată şi reînfiinţată pe alte baze. Nu poate funcţiona aşa. Vezi o televiziune în două camere care funcţionează şi e mai dinamică decât Televiziunea Română şi fără datorii. Sigur, nu spune nimeni că nu trebuie să avem o televiziune de stat, dar această televiziune a ajuns o afacere şi domnul Lăzescu vă poate confirma pentru că am discutat de câteva ori cu domnia sa”, a spus Băsescu într-o conferinţă de presă.

El a subliniat că TVR nu-și justifică numărul mare de angajați în copndițiile în care cumpără producție externalizată.


”Este evident că acolo sunt afaceri de familie, sunt afaceri inter-trusturi. O televiziune cu 3.500 de salariaţi care cumpără atâta producţie de pe piaţă, nu ştiu ce face cu 3.500 de salariaţi”, a spus Traian Băsescu.

”Cred că la această instituţie, din cauza modului cum s-au făcut şi contractele comerciale ale Televiziunii Române şi contractele cu salariaţii, ea trebuie desfiinţată şi reînfiinţată pe baze noi. Şi să rămână această televiziune cu datoriile, cu ce o fi, iar statul, dacă apreciază că are nevoie de o televiziune public, să aibă unul, două canale şi un canal pentru străinătate în care să mixeze şi cultură şi informaţie şi cam atât”, a mai spus el.

Președintele a susținut că Guvernul trebuie să facă TVR să funcționeze ca posturile comerciale, cu un management performant care să folosească fondurile publice doar pentru a răspunde unor exigențe de informare publică neprofitabile material.

”Eu cred că aici nu avem decât o singură soluţie: desfiinţarea televiziunii, numit un manager de televiziune care să o facă o televiziune publică, care să răspundă unor exigenţe date de lege. Eteleviziune publică şi trebuie să aibă şi cultură câtă trebuie, să ne transmită şi tot Campionatul European de Fotbal, chiar dacă nu suntem calificaţi, dar fotbalul e un spectacol, să ne transmită integral Jocurile Olimpice, pentru că nu văd de ce nu m-aş uita şi la cursa de 100 de metri plat unde avem un fenomen ca şi competitor. De ce trebuie să văd numai fracţiuni din Jocurile Olimpice?”, a mai afirmat președintele.


Marți, Parlamentul l-a demis pe Alexandru Lăzescu din funcția de președinte-director general al SRTV, iar în locul său l-a numit interimar pe publicistul Radu Călin Cristea.

Potrivit parlamentarilor din comisiile de cultură, SRTV are datorii de circa 120 de milioane de euro.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: