joi

29 februarie, 2024

11 martie, 2012

„Nu am cerut reîntregirea salariilor bugetarilor din populism. Mesajul meu a fost responsabil, nu puteam să ascundem realităţile” – a declarat preşedintele Traian Băsescu duminică, la emisiunea „După 20 de ani” de la ProTv.”Ca şef al statului eu nu pot să mint că nu s-au îndeplinit criteriile de revenire pe salarii” – a adăugat el.

Potrivit preşedintelui,salariile bugetarilor ar trebui să crească cu 15%, „dintr-o singură dată”:

„România nu mai poate ajunge în situaţia din 2009 si 2010. România e mult mai pregătita, avem o rezervă creată din împrumuturi. Salariile ar trebui să crească cu circa 15% pentru a reveni la salariile anterioare. 15% şi cu 15% fac 25% pentru că s-a aplicat procentul la o sumă mult mai mică. Mărirea ar trebui făcută o singură dată. Dacă facem o mărire de 15%, practic media anuală ar fi de circa 7%. O astfel de masură nu aduce nimic pentru putere dar este o chestiune de echitate” – a declarat şeful statului.

Alte declaraţii ale preşedintelui:

  • Am tot auzit în ultima vreme laureaţi ai Premiului Nobel care au susţinut că recesiunea absolută nu este o soluţie şi că trebuie stimulat şi consumul.
  • Trebuie privit cu multă atenţie la ce se întâmplă cu contractele cu statul. Este clar că acestea sunt vânate de tot felul de oameni, nu numai de asfaltatori.
  • În plina zi în care am plecat de la Cotroceni plec din viaţa politică. Nu m-am gândit să renunţ, preşedinţii nu pot să abdice.
  • Eu sunt cel care a rupt orice legătură cu Petromul ca semn de protest faţă de profitul pe care l-a obţinut pe timp de criză. Nu-mi place politica lor, este incorectă. (..) Nu poţi să ceri unei firme să fie 100% morală, dar nici nu poţi să-mi arunci în faţă în fiecare zi preţul mondial al barilului, când tu îl extragi din România cu 16 dolari.
  • Fosta echipă de miniştri a fost foarte bună. Elena Udrea, aşa cum o vedem noi, ne place, nu ne place, a avut cea mai ridicată rată de absorbţie dintre toţi miniştrii.
  • Nu am nimic de conciliat cu Raed Arafat, din punctul meu de vedere întreaga echipă de la Sănătate este ezitantă.

 


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

(Textul de mai jos e preluarea integrală a editorialului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: