joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 martie, 2012

„Nu am cerut reîntregirea salariilor bugetarilor din populism. Mesajul meu a fost responsabil, nu puteam să ascundem realităţile” – a declarat preşedintele Traian Băsescu duminică, la emisiunea „După 20 de ani” de la ProTv.”Ca şef al statului eu nu pot să mint că nu s-au îndeplinit criteriile de revenire pe salarii” – a adăugat el.

Potrivit preşedintelui,salariile bugetarilor ar trebui să crească cu 15%, „dintr-o singură dată”:

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„România nu mai poate ajunge în situaţia din 2009 si 2010. România e mult mai pregătita, avem o rezervă creată din împrumuturi. Salariile ar trebui să crească cu circa 15% pentru a reveni la salariile anterioare. 15% şi cu 15% fac 25% pentru că s-a aplicat procentul la o sumă mult mai mică. Mărirea ar trebui făcută o singură dată. Dacă facem o mărire de 15%, practic media anuală ar fi de circa 7%. O astfel de masură nu aduce nimic pentru putere dar este o chestiune de echitate” – a declarat şeful statului.

Alte declaraţii ale preşedintelui:

  • Am tot auzit în ultima vreme laureaţi ai Premiului Nobel care au susţinut că recesiunea absolută nu este o soluţie şi că trebuie stimulat şi consumul.
  • Trebuie privit cu multă atenţie la ce se întâmplă cu contractele cu statul. Este clar că acestea sunt vânate de tot felul de oameni, nu numai de asfaltatori.
  • În plina zi în care am plecat de la Cotroceni plec din viaţa politică. Nu m-am gândit să renunţ, preşedinţii nu pot să abdice.
  • Eu sunt cel care a rupt orice legătură cu Petromul ca semn de protest faţă de profitul pe care l-a obţinut pe timp de criză. Nu-mi place politica lor, este incorectă. (..) Nu poţi să ceri unei firme să fie 100% morală, dar nici nu poţi să-mi arunci în faţă în fiecare zi preţul mondial al barilului, când tu îl extragi din România cu 16 dolari.
  • Fosta echipă de miniştri a fost foarte bună. Elena Udrea, aşa cum o vedem noi, ne place, nu ne place, a avut cea mai ridicată rată de absorbţie dintre toţi miniştrii.
  • Nu am nimic de conciliat cu Raed Arafat, din punctul meu de vedere întreaga echipă de la Sănătate este ezitantă.

 


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: