marți

27 februarie, 2024

19 martie, 2012

Președintele Traian Băsescu a recunoscut, luni, la TVR1, că nu s-a consultat cu premierul Mihai-Răzvan Ungureanu înainte să ceară, în Parlament, analizarea majorării salariilor bugetare de la 1 iunie.

”Nu m-am consultat cu premierul Ungureanu înainte de a merge în Parlament. Eu nu m-am dus la guvern să bat cu pumnul în masă – Faceţi aşa! – ci preşedintele României adresează Parlamentului un mesaj. Ce face Parlamentul sau Guvernul cu acest mesaj e problema lor, eu am dreptul să-mi exprim punctul de vedere”, a afirmat Băsescu.

El a susținut că a cerut doar să se analizeze majorarea salariilor, în condițiile în care varianta luată de el în considerare este creșterea salarială numai cu menținerea țintei de deficit bugetar de 1,9% din PIB pe anul 2012.


”Pe biroul meu se află simularea cu majorarea salariilor şi menţinerea deficitului. Eu nu am anunţat în Parlament că vom creşte salariile, am cerut să se analizeze posibilitatea de a reveni la vechile salarii, la 1 iunie”, a mai declarat Traian Băsescu.

Șeful statului a precizat că ar fi vrut ca salariile bugetarilor să fi fost reîntregite încă din februarie 2012, însă blocajul economic cauzat de zăpezile masive a redus exporturile cu 9%.

Pe 7 martie, într-un discurs susținut în fața plenului reunit al Parlamentului, președintele Băsescu acerut Guvernului analizarea reîntregirii salariilor, de la 1 iunie.

Pe 11 martie, la Pro TV, șeful statului a precizat căpentru majorarea salariilor bugetarilor cu 15% față de nivelul actual condițiile erau îndeplinite deja.


“Nu am cerut reîntregirea salariilor bugetarilor din populism. Mesajul meu a fost responsabil, nu puteam să ascundem realităţile. Ca şef al statului eu nu pot să mint că nu s-au îndeplinit criteriile de revenire pe salarii” –  a declarat Băsescu la ProTv, acum o săptămână.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: