sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 iunie, 2014

Preşedintele Traian Băsescu va participa marţi, la Varşovia, la dejunul de lucru oferit de președintele Statelor Unite ale Americii – Barack Obama, și de președintele Poloniei – Bronislaw Komorowski.

Este prima întâlnire din turneul european al preşedintelui Barack Obama, turneu ce debutează marţi, în Polonia, unde se aniversează 25 de ani de la organizarea primelor alegeri democratice din Polonia post-comunistă.

Preşedintele SUA va participa apoi la ceremoniile din Normandia, unde se aniversează 70 de ani de la D Day, şi unde va fi prezent şi preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Etapa poloneză a vizitei în Europa include o întâlnire cu militarii polonezi şi americani de la Baza Aeriană Lask, care asigură suport aerian al flotilei F 16 detaşată de SUA ca răspuns la evoluţiile din Ucraina.

Turneul a fost precedat de lansarea noii viziuni a Washington-ului asupra politicii externe naţionale, în care locul central îl ocupă alianţele noi, şi este de aşteptat ca preşedintele Obama să abordeze cu partenerii europeni strategia energetică a Uniunii şi chestiunea Ucraina.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: