luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 august, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1 TV, că susţine candidatura Elenei Udrea la alegerile prezidenţiale.

„L-am susţinut (pe Cristian Diaconescu- n. red.) atât cât a fost nevoie, cel puţin până a anunţat că va candida independent. Astăzi este Elena Udrea, categoric o voi susţine în campanie, pentru că este candidatul PMP”, a fost declaraţia preşedintelui Băsescu.

Despre candidatul PMP

Preşedintele Traian Băsescu a explicat că a fost şi rămâne un susţinător fără rezerve al PMP, inclusiv la ultimele alegeri europarlamentare.


“Aţi văzut foarte bine şi în alegerile pentru PE, nu m-am dat în lături de la nicio susţinere, asumându-mi acest partid. Categoric, susţin candidatul la funcţia de preşedinte al României al acestui partid”, a explicat preşedintele Traian Băsescu susţinerea pentru candidatul PMP.

Preşedintele a precizat miercuri că a semnat pentru Cristian Diaconescu atât timp cât a fost propunerea pentru PMP.

“Nu mă pot dezice de PMP, să spun că de astăzi susţin un candidat independent. Ar fi caraghios”, a spus şeful statului.

Preşedintele Băsescu a descris-o pe Elena Udrea drept „un ministru bun, un om pragmatic, extrem de loial”.

De ce a ales varianta candidaturii independente fostul candidat PMP


Traian Băsescu a clarificat şi motivele pentru care Cristian Diaconescu a ales o candidatură independentă.

“A fost un soi de mică revoltă în partid”, a comentat şeful statului, explicând că fostul candidat a avut o discuţie în conducerea PMP, cu membrii acestui partid, care l-au întrebat dacă a fost în “322”.

Cristian Diaconescu, a relatat Traian Băsescu, a spus că nu a fost în lista celor care au semnat pentru prima suspendare din funcţie a preşedintelui, pentru că a fost “într-o deplasare”.

PMP a descoperit însă pe site-ul Camerei Deputaţilor, afirmă preşedintele, documentele şi cu semnăturile pentru suspendare, şi cu votul din Parlament, unde apare şi numele lui Cristian Diaconescu.

“Nu vreau să merg mai departe. Eu am lucrat bine cu Diaconescu, mărturisesc că uitasem, în capul meu doar suspendarea din 2012, când ştiam că nu a fost acolo, dacă nu a avut forţa să meargă în faţa partidului să se explice, asta e”, a concluzionat Traian Băsescu.

Şeful statului şi-a mai exprimat speranţa conform căreia Cristian Diaconescu nu va. folosi Fundaţia Mişcarea Populară în campania electorală pentru a aduna voturi de la PMP.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: