vineri

1 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 ianuarie, 2013

Toţi directorii din Hidroelectrica au fost revocaţi din funcţie, iar postul de director general urmează să fie ocupat în urma unui concurs, a anunţat joi reprezentantul administratorului judiciar al producătorului de energie, Remus Borza citat de MEDIAFAX.

Fostul director general al companiei, Ştefan Gheorghe, a preluat funcţia de director adjunct.

Hidroelectrica este deţinută de Ministerul Economiei şi se află în insolvenţă din iunie anul trecut.


Administratorul judiciar al Hidroelectrica a semnat miercuri preavize de concediere pentru 154 de salariaţi ai companiei de stat şi a redus alte 161 de posturi care erau vacante.

„În 16 ianuarie am semnat preavize de concediere pentru 154 de salariaţi ai Hidroelectrica, iar alte 161 de posturi care erau vacante, deci neocupate, au fost închise”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza.

El a adăugat că în cursul acestui an vor ieşi la pensie alte 36 de persoane, iar până pe 30 iunie vor fi disponibilizate alte 500 de persoane din cele opt Hidroserv-uri controlate de Hidroelectrica, care au în total 2.500 de angajaţi.

Borza a mai spus că Euroinsol a mai dispus diminuarea cu 50% a anumitor sporuri şi prime, a diurnei, a valorii tichetelor de masă şi a eliminat tichetele de carburant. Potrivit lui Borza, în urma diminuării acestor costuri Hidroelectrica va face economii anuale de 10 milioane euro.


El a afirmat că de rezultatele proaste ale unei companii conducerea este cea care trebuie să răspundă şi că foştii directori Hidroelectrica, numiţi pe criterii politice, se vor putea înscrie la concursuri pentru ocuparea posturilor.

„De specialişti ce sunt (au fost revocaţi, n.r.). Este o vorbă în popor – «peştele de la cap se împute». (…) Când o companie merge prost conducerea trebuie să-şi asume, nu angajaţii şi nici poporul român. Acei directori au fost numiţi pe criterii politice, dar tot vor avea posibilitatea să îşi demonstreze competenţele la concurs”, a spus Borza.

„Din executivul Hidroelectrica au fost decimate două clanuri”, a afirmat Borza, într-o conferinţă de presă, fără să dea detalii.

El a afirmat că Hidroelectrica poate ieşi din insolvenţă la 26 iunie.

„Din punct de vedere financiar compania este pregătită să iasă din insolvenţă în iunie”, a spus Borza.

Contactat de MEDIAFAX, Gheorghe a declarat că va participa la concursul pentru ocuparea postului de director general.

El a comentat modificările aduse conducerii Hidroelectrica spunând că se încearcă o „repoziţionare” a personalului companiei.

„Vrem să repoziţionăm pe toată lumea. Este o situaţie care începe de sus în jos”, a spus el.

Euro Insol a externalizat serviciile de atesare psihologică şi de medicină a muncii din companie, iar persoanele disponibilizate provin din departamentele IT, resurse umane şi financiar contabil.

„Cât timp Euro Insol va fi administratorul judiciar al Hidroelectrica nu va pleca niciun om din exploatare. Noi nu am cerut niciunui director ce oameni să fie disponibilizaţi. Responsabilitatea disponibilizărilor aparţine directorilor de sucursale”, a adăugat Borza.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: