joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 mai, 2022

Guvernul l-a numit, miercuri, prefect al Capitalei pe Toni Greblă, fost judecător CCR. El o înlocuiește pe Alexandra Văcaru, numită de PNL, care a fost eliberată din funcție.

„A fost aprobată prin hotărâre de guvern eliberarea din funcție a doamnei Văcaru Georgiana Alexandra din funcția de prefect al Municipiului București. Prin hotărâre de guvern, a fost numit domnul Toni Greblă în funcția de prefect al Municipiului București.”, a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat că au fost eliberați din funcție doi subprefecți – Nițescu Nicolae, subprefect al județului Brăila, și Salup Rusu Alexandru Marian, subprefect al județului Suceava.


„De asemenea, prin hotărâri de guvern, a fost numită Badiu Virginia Loredana în funcția de Subprefect al Județului Brăila, iar Sinescu Florin în funcția de subprefect al județului Suceava, potrivit Mediafax.

Toni Greblă a fost senator în legislatura 2008-2012 din partea PSD și reales la alegerile legislative din 2012 ca senator de Gorj. A fost numit de Senat judecător al Curții Constituționale, în decembrie 2013, pentru terminarea mandatului judecătoarei Iulia Motoc, care a demisionat pentru a deveni judecător CEDO.

În 2015, a fost reținut de DNA fiind acuzat că ar fi sprijinit exporturi ilegale în Rusia. A fost trimis în judecată și achitat.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În februarie 2022, Greblă a fost numit administrator al CNAIR.


Inițial, pentru funcția de prefect al Capitalei – care revine PSD potrivit protocolului de coaliție – s-a vehiculat numele lui Alexandru Hazem Kansou.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: