miercuri

24 aprilie, 2024

22 ianuarie, 2015

toni grebla dnaProcurorii DNA au comunicat joi că judecătorul CCR Toni Greblă este suspectat, printre altele, de constituire a unui grup infracțional organizat cu scopul încălcării embargo-ului instituit Federației Ruse de către SUA și UE.
Înaltul magistrat a fost adus cu mandat joi la DNA, unde i s-au adus la cunoștință acuzațiile.

Potrivit anchetatorilor, în același dosar mai este cercetat generalul în rezervă Bartolomeu Săvoiu, care a fost adus cu mandat de către anchetatori, tot joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Potrivit Mediafax, generalul în rezervă este suspectat de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate. De aceleaşi fapte ar fi suspectaţi şi Toni Greblă şi Ion Bîrcină.

Potrivit Realitatea TV, în dosarul lui Toni Greblă sunt cercetați și doi parlamentari din Bacău- Iulian Iancu și Lucian Șova. La ieșirea de la DNA, deputatul PSD Iulian Iancu a declarat că a fost chemat pentru a da explicații în legătură cu transportul membrilor de partid din Bacău la lansarea candidaturii la prezidențiale a lui Victor Ponta, organizată anul trecut pe Arena Națională, și că nu are nicio legătură cu dosarul în care este anchetat judecătorul Toni Greblă.


Toni Greblă a fost adus joi la DNA unde i s-au comunicat acizațiile care i se aduc. Informația inițială a fost aceea că judecătorul CCR este suspectat că ar fi primit materiale electorale pentru campania din 2012, un autoturism BMW şi două rochii de la finul său, omul de afaceri Ion Bîrcină, pentru a interveni în sprijinul firmelor acestuia.

DNA a dat publicității, joi, un comunicat în care se regăsește noua acuzație:

„Împreună cu alte persoane, suspectul Toni Greblă a constituit un grup infracţional organizat cu scopul de a iniţia raporturi comerciale (export produse agro-alimentare) pe linia România – Federaţia Rusă, cu interpunerea Turciei, pentru eludarea deciziei de instituire de către Rusia a unui embargou unilateral asupra importului de produse agro-alimentare din Uniunea Europeană.
În acest sens, membrii grupului s-au întâlnit de mai multe ori, atât în ţară, cât şi în afara ţării, acţionând coordonat pentru îndeplinirea scopului pentru care s-au constituit.
În perioada 2014 – 2015, aceştia au efectuat acte pregătitoare în vederea săvârşirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, prev. de art.273 din Legea nr.86/2006 – Codul Vamal.”


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: