marți

21 mai, 2024

7 martie, 2020

Primăria Capitalei și primăriile de sector din București au fost amendate de inspectorii Gărzii de Mediu cu suma totală de 75.000 de lei, pentru că nu au implementat corect măsurile pe care și le-au asumat în Planul Integrat de Calitate a Aerului.

„Sursa principală pentru poluarea aerului din București o reprezintă traficul auto. Toate măsurile asumate de PMB sunt zero sau aproape de zero. Comisarii de mediu au sancționat Primăria Capitalei și primăriile de sector pentru neimplementarea acestor măsuri pe care și le-au asumat în Planul Integrat de Calitate a Aerului”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe, citat de Mediafax.

„Planul integrat de calitate a aerului din București are 20 de măsuri, dintre care 6 ar fi trebuit să fie deja implementate, dar nici nu s-au apucat de ele. Comisarii de mediu au evaluat că doar 40% din tot ce și-a asumat Primăria ca măsuri pentru reducerea poluării din București a fost operaționalizat și implementat. Nu avem modernizarea centralelor de cvartal, nu avem modernizarea infrastructurii rutiere, nu avem transport public modern, prietenos cu mediul, nu avem suprafețe verzi din ce în ce mai mari”, a enumerat ministrul.

Primarul general Gabriela Firea cere demisia ministrului Mediului


Gabriela Firea a declarat că ministrul Alexe ar trebui să-și dea demisia, pentru că ascunde adevărații responsabili de poluarea din Capitală – CET-urile, gestionate de Ministerul Economiei.

„Eu îi cer demisia domnului Alexe pentru minciunile pe care le spune în fiecare zi.

„Ca să-și facă campanie electorală la Iași, domnul ministru îi terorizează pe bucureșteni! (…) Domnul Alexe îl protejează pe colegul său de partid Virgil Popescu (ministrul Economiei – n.red.), pentru că poluarea de duminică spre luni a fost cauzată de CET Grozăvești! Vreau să vă spun că toate CET-urile din București sunt extrem de poluante. Ei folosesc păcură în perioada în care sunt -10 grade, dar au vrut să scape de ea. Inițial au încercat să acopere această mizerie pe care au făcut-o și au zis că n-au ars păcura. Ulterior, ministrul Virgil Popescu, pentru că noi aveam documentele, a fost nevoit să recunoască că poluarea vine de la CET Grozăvești și CET Progresul”, a declarat Gabriela Firea.

O ședința de urgență a avut loc luni cu toți responsabilii din domeniu, după ce rețelele de senzori au măsurat o poluare excesivă în Capitală începând de duminică seara.


Rețeaua națională a înregistrat la București depășiri de până la opt ori de ale particulelor în suspensie PM10 și chiar mai mari în ceea ce privește NO2 – dioxid de azot.

Deocamdată, nicio firmă nu a fost indicată ca responsabil pentru poluarea din urmă cu aproape o săptămână.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: