sâmbătă

20 aprilie, 2024

31 mai, 2016

dan condreaDan Condrea este persoana care a murit duminică, 22 mai, potrivit testelor DNA, al căror rezultat a fost anunțat marți. Un comunicat al Parchetului General, unde sunt investigat atât afacerea Hexi Pharma, cât și moartea omului de afaceri, arată că Dan Condrea a parcurs de 13 ori drumul dintre Buftea și Corbeanca, înainte ca autoturismul pe care îl conducea să intre într-un copac.

„Dan Condrea a murit din cauza leziunilor traumatice puternice, cordul era normal, nu a existat nicio suferinţă să ne ducă cu gândul la un infarct sau altă boală care să-i pună viaţa în pericol”, a declarat directorul Serviciului de Medicină Legală Ilfov, Bogdan Mălinescu, citat de Agerpres.

Înainte de lovitura fatală, patronul Hexi a parcurs de mai multe ori segmentul dintre cele două localități, spun procurorII, după ce au identificat o cameră de supraveghere care a înregistrat autoturismul condus de Dan Condrea:


„Autoturismul implicat în accident a fost surprins de o cameră de supraveghere stradală amplasată în Buftea, efectuând mai multe deplasări pe traseul Buftea – Corbeanca, tur şi retur, însumând 13 deplasări în intervalul orar 17:31 – 18:38, ultima deplasare fiind dinspre Buftea spre Corbeanca”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Reamintim că nu au fost găsite urme de frânare, astfel încât este luată în calcul şi ipoteza sinuciderii.

Scandalul dezinfectanților diluați

Dan Condrea a devenit cunoscut după izbucnirea scandalului dezinfectanţilor diluaţi pe care compania sa, Hexi Pharm, i-a livrat spitalelor din România.

Parchetul General a început luna aceasta urmărirea penală împotriva producătorului Hexi Pharma, acuzațiile fiind de “zădărnicire a combaterii bolilor”.


Scandalul a condus, pe 9 mai, la demisia ministrului Sănătăţii Achimaş Cadariu, care nu a dat evidente semne că ar dori lămurirea tuturor aspectelor acestui caz, în care au apărut public inclusiv suspiciuni că afacerea dezinfectanţilor ar fi fost protejată din zona serviciilor secrete.

Guvernul a anunțat că a decis să lămurească problema infecțiilor spitalicești, a dezinfectanților diluați și a raportărilor false din spitale. Pe 5 mai, Corpul de control a demarat verificări legate de rigurozitatea și corectitudinea testelor de sanitație privind eficiența biocidelor de la compania Hexi Pharma- aflată în centrul unui scandal după dezvăluirile Gazetei Sporturilor. Rezultatul controalelor a confirmat suspiciunile iniţiale: compania livra în sistemul sanitar dezinfectaţi diluaţi.

Pe data de 12 mai, Corpul de control al Guvernului a declanșat şi acțiunea de verificare a modului în care spitalele au achiziționat dezinfectanți Hexi Pharma, pentru a vedea cum s-a ajuns ca firma să dețină o cotă de 40% din piața de profil și dacă au existat licitații trucate.

Între 2014 – 2016, potrivit Parchetului General, Hexi Pharma a avut contracte de furnizare de biocide cu 152 de spitale, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 51 de milioane de lei.

Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au deblocat vineri, parţial, conturile societăţii, pentru a plăti salariile şi utilităţile, dar şi pentru a returna spitalelor banii pe dezinfectanţi.

Articole recomandate:

Etichete: , , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: