joi

18 iulie, 2024

4 iulie, 2024

Acţiunile Tesla au crescut miercuri pentru a treia zi consecutiv, cu peste 6%, avansul săptămânii fiind de 23%, ceea ce înseamnă că aproape a șters pierderile din 2024, relatează CNBC.

Creşterile au loc după publicarea de către companie a datelor referitoare la producţia şi livrările de vehicule în trimestrul al doilea, care au depăşit aşteptările.

Într-o notă transmisă marți, analiștii Citi au declarat că anticipează o „reacție favorabilă a prețului acțiunilor” în urma publicării.


Raportul de marți privind livrările vine după ce, în aprilie, compania a înregistrat un declin de 8,5% al livrărilor în primul trimestru, până la 386.810 – prima scădere anuală din 2020.

Revenire spectaculoasă

Acţiunile Tesla au crescut cu peste 70% faţă de minimele din 2024, atinse în aprilie, şi sunt pe cale de a elimina pierderile din acest an.

Acţiunile Tesla au încheiat anul 2023 la 248,48 dolari pe unitate şi, miercuri s-au tranzacţionat la aproximativ 243,99 dolari pe unitate.

Livrările totale ale Tesla au atins 443.956 de vehicule în al doilea trimestru, producţia totală fiind de 410.831 de vehicule în perioada respectivă.


Analiştii se aşteptau ca livrările Tesla – cea mai apropiată aproximare a vânzărilor dezvăluită de producătorul de automobile – să ajungă la 439.000 de unităţi în perioada de trei luni încheiată pe 30 iunie, conform unui consens de estimări compilat de FactSet StreetAccount.

Tesla nu publică date separate pentru modelele de maşini sau regiuni.

Compania își va prezenta rezultatele financiare pentru al doilea trimestru pe 23 iulie și se așteaptă ca luna viitoare să dezvăluie proiectul pentru un robotaxi.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: