marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 septembrie, 2020

Tinerii sub 40 de ani care au absolvit studii în domeniul agro-zootehnic, vor putea primi în concesiune terenuri ale statului pentru înființarea de ferme, potrivit unui proiect legislativ discutat în primă lectură de guvern la ședința de luni.

Beneficiarii pot accesa în premieră facilitatea concesionării de terenuri cu destinație agricolă, libere de contract cu suprafață de maxim 50 de ha, aparținând domeniului public sau privat al statului, prin atribuire directă.

Programul pentru instalarea tinerilor fermieri face parte din Planul Naţional de investiţii şi relansare economică, documentul-cadru adoptat de executiv.


Bugetul proiectului destinat instalării tinerilor fermieri e de 42 de milioane de euro, sursa de finanțare fiind mixtă: fonduri europe și fonduri bugetare.

Tinerii fermieri vor beneficia de o subvenţie pentru instalarea, construcţia şi pentru demararea unei ferme agricole, precum și terenul necesar, a anunțat șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pentru începerea aplicării acestei măsuri va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului administrativ, astfel încât să fie permisă concesionarea de terenuri fără cadastru.

Fondurile vor fi accesate în baza unui plan de afaceri, iar sprijinul financiar este de maximum 50.000 Euro.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: