miercuri

10 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 februarie, 2012

Senatorul liberal Teodor Meleşcanu este propunerea preşedintelui Traian Băsescu pentru postul de director al Serviciului de Informaţii Externe – anunţă un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Postul a rămas vacant după demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu, care a preluat funcţia de premier.

„În temeiul art. 65, lit. h) din Constituţia României, presedintele Traian Băsescu a propus Parlamentului numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor Viorel Melescanu” – se arată în comunicatul de la Cotroceni.

Teodor Meleşcanu: Am acceptat, m-am autosuspendat din PNL


„Am acceptat această propunere considerând că ea poate contribui la consilodarea practicii instituite de preşedintele Traian Băsescu, de a numi la conducerea serviciilor de informaţii persoane care fac parte din opoziţia parlamentară şi nu din majoritate, şi că renunţarea la această practică, din cauza crizei parlamentare, ar avea un efect negativ asupra evoluţiei pe viitor a sistemului politic românesc. (…) Începând de astăzi, m-am autosuspendat pe o perioadă nedeterminată din calitatea de membru PNL” – a transmis Teodor Meleşcanu într-un comunicat.

Teodor Meleşcanu este preşedintele Comisiei de Apărare şi Siguranţă Naţională din Senat.

În perioada 1992-1996 a fost ministru de Externe în guvernul (PDSR) al lui Nicolae Văcăroiu. În 1997 a fondat, alături de alţi parlamentari formaţiunea politică Alianţa pentru România (ApR), al cărei preşedinte a fost. ApR avea să fie, mai apoi, absorbită de Partidul Naţional Liberal, în 2002, când Teodor Meleşcanu devine prim-vicepreşedinte la PNL. A fost ministru al Apărării în guvernul Tăriceanu şi, pentru o scurtă vreme, în 2008, ministru interimar al Justiţiei.

Înainte de Revoluţie a lucrat, din 1966, în Ministerul Afacerilor Externe.


Luni dimineaţă, cu cîteva ore înainte de anuntul de la Cotroceni, Crin Antonescu declara că nu are cunoştinţă ca liberalul Teodor Meleşcanu să fie propunerea pentru funcţia de director al SIE, şi că, chiar dacă ar fi aşa, PNL nu-şi va întrerupe protestul parlamentar pentru validarea viitorului şef al SIE.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: