duminică

21 aprilie, 2024

9 august, 2013

Tensiunile din USL escaladează în teritoriu, organizația PSD de Ilfov lansând acuzații de fals la adresa liderului PNL din județ, Marian Petrache, președintele Consiliului Județean. La mijloc pare să fie controlul asupra utilităților de apă din județ.

Președinta PSD Ilfov, Gabriela Firea, i-a cerut, vineri, printr-un comunicat public, președintelui PNL, Crin Antonescu, să ia măsuri împotriva liderului județean liberal, Marian Petrache.

Senatoarea social-democrată îi cere lui Petrache să clarifice suspiciunile de fals la adresa lui și îl acuză pe acesta că urmărește spargerea USL.


„Dumnealui ar trebui să se grăbească să răspundă suspiciunii de fals în înscrisuri de la CJ Ilfov, prin faptul că a semnat o dispoziţie de înlocuire a sa, pe perioada concediului, de către Cristina Mănicea, care nu mai este vicepreşedinte al CJ Ilfov, prin votul majorităţii consilierilor judeţeni”, a afirmat Firea, într-un comunicat.

„Ca o susţinătoare a USL-ului la nivel naţional, mi-aş dori ca presedintele PNL Crin Antonescu să ia deciziile corecte, care se impun, faţă de un preşedinte de filială care nu face cinste, prin comportamentul său, PNL-ului în particular şi USL-ului în ansamblul său. Probabil aceasta este şi agenda dlui Petrache: să distrugă USL-ul! S-a comportat ca un duşman, nu ca un partener, cu toţi cei de la PSD, în ciuda eforturilor mele de conciliere”, mai susține Firea.

La rândul lui, șeful PNL Ilfov, Marian Petrache, a declarat vineri că liderul PSD Ilfov este „ipocrită”, pe „modelul lui Băsescu”, deoarece i-a spus că nu va susţine convocarea unei şedinţe a CJ cât timp el se află în concediu.

„Probabil că au furat modelul domnului Băsescu. Când vin din concediu, o să fac o conferinţă de presă şi o să înţeleagă lumea despre ce e vorba. (…) Principalul motiv e altul, majoritatea nu se creează pentru a schimba un vicepreşedinte, aşa cum a spus doamna Firea, care minte cu o nonşalanţă greu de imaginat”, a declarat Petrache, citat de Mediafax.


El a acuzat-o pe soția primarului UNPR-ist al orașului ilfovean Voluntari, Florentin Pandele, că adevăratul scop al ei este controlul asupra societăţii de apă şi canal din Ilfov.

„Eu am masterplan de 366 de milioane de euro (pentru rețeaua de apă și canalizare – n.r.) şi licitaţia făcută la spitalul judeţean de 20 de milioane de euro. N-au făcut nimic de 23 de ani şi băieţii ăştia se gândesc că banii ăştia sunt folositori la ceva, dacă tot nu au fost în stare să facă nimic. Acum le surâde ideea”, a susţinut preşedintele CJ Ilfov.

„Ei în această şedinţă şi-au arătat adevăratele intenţii. (…) Eu am vorbit cu ea (Gabriela Firea – n.r.) – ca să vedeţi cât de ipocrită – am vorbit şi am întrebat-o « Aveţi vreun gând să faceţi vreo şedinţă cât eu plec în concediu?». «Nu, te aşteptăm». Că ei au fost plecaţi în concediu, şi ea a fost plecată în concediu”, a explicat Petrache.

În şedinţa extraordinară de vineri a Consiliului Juţedean Ilfov, de la care au lipsit atât Marian Petrache cât şi consilierii din partea PNL, au fost operate o serie de schimbări în cadrul consiliilor de administraţie ale mai multor instituţii aflate în subordinea CJ Ilfov, în majoritatea cazurilor fiind numiţi consilieri din partea PDL. La reuniune au luat parte 17 consilieri ai PSD, PDL şi UNPR, din totalul de 28 de membri ai CJ.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: