vineri

21 iunie, 2024

28 februarie, 2024

Conform anchetei de conjunctură privind tendințele din economie realizată în februarie, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +6%).

Referitor la numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1%, iar pentru prețurile produselor industriale se consemnează în continuare creștere (sold conjunctural +18%), informeaza INS.

Potrivit estimărilor, în activitatea de construcții se va înregistra pentru următoarele trei luni creștere moderată a volumului producției (sold conjunctural +9%). Managerii estimează relativa stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural -1%). În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții se preconizează creștere a acestora (sold conjunctural +32 %).


În sectorul comerț cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendința de relativă stabilitate a activității economice (sold conjunctural +5%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +12%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +15%), dar și o creștere accentuată a prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +40%).

Conform estimărilor din luna februarie 2024, cererea de servicii (cifra de afaceri) va stabilă în următoarele trei luni (sold conjunctural +4%). Se estimează relativa stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural +1%). Conform opiniei managerilor, prețurile de vanzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendința de creștere moderată (sold conjunctural +14%).

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă. 


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: