Tendinţe M&A: Companii cumpărate în Europa Centrală și de Est în principal pentru forţa de muncă deținută - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Tendinţe M&A: Companii cumpărate în Europa Centrală și de Est în principal pentru forţa de muncă deținută

22 noiembrie, 2018

Calitatea forței de muncă dintr-o companie a devenit un criteriu tot mai important de decizie a unei tranzacții de fuziune sau achiziție (M&A) în Europa Centrală și de Est, anunță Reuters.

„Un element nou pe piața M&A este că, dincolo de capacitatea de producție, ai o forță de muncă disponibilă imediat”. (…) „Piața M&A reflectă întotdeauna tendințele economice curente”, spun doi analiști citați de agenție.


Fenomenul are caracteristici specifice în funcție de țară: în România sunt mai mari tranzacțiile de preluare a companiilor autohtone de către altele mai mari din regiune.

(Citiţi şi: Deloitte – piața M&A: Puterea de negociere a vânzătorilor din România s-a diminuat față de 2008. Oportunitățile de atunci – irepetabile)

Materialul este susținut cu o serie de exemple din Ungaria, acolo unde, de exemplu, o firmă din sectorul cărnii de pui a cumpărat de la rivala sa o fabrică, iar faptul că astfel a obținut 550 de muncitori calificați a fost unul dintrre factorii decisivi.

companie de mobilă din Slovacia cu capital german a „cumpărat” 163 de muncitori odată cu o altă fabrică slovacă din domeniu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Chiar dacă nu sunt o caracteristică predominantă, acest tip de tranzacţii există şi se multiplică.


„Oriunde există forţă de muncă de calitate, aceats este mult mai valoroasă decât o bază de producţie unde forţa de muncă este slabă”, spune analiza Reuters.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr