21 noiembrie, 2023

Grupul elen OTE a anunțat că a încheiat un memorandum pentru vânzarea Telekom România Mobile către Quantum Project Group, o companie controlată de omul de afaceri Adrian Tomșa, documentele fiind depuse spre aprobare la autoritățile române competente.

Adrian Tomșa deține și grupul Clever Media este unul dintre cei mai importanți jucători din piața media românească, în portofoliul complet al acestuia intrând 11 canale de televiziune (Profit News, Prima TV, Prima Sport 1, 2 și 3, Prima News, Prima Comedy, Agro TV, Medika TV, Cinemaraton și Cinemaest), 6 site-uri (profit.ro, primatv.ro, primasport.ro, agro-tv.ro, lookmedica.ro, servuscluj.ro) și platforma PrimaPlay. Acționarul majoritar al Telekom Romania Mobile este grupul elen OTE. La rândul său, grupul OTE este deținut în proporție de 46% de grupul german Deutsche Telekom. 

„Hellenic Telecommunications Organization S.A. („OTE S.A.” sau „Compania”), ca răspuns la solicitarea Comisiei Elene a Pieței de Capital, anunță următoarele cu privire la potențiala cedare a filialei sale 100% Telekom Romania Mobile (TKRM):


1) În ultimii ani, OTE s-a străduit în mod constant să îmbunătățească performanța TKRM în timp ce a explorat opțiuni strategice, pentru a-și asigura creșterea pe termen lung.

În acest context, OTE a purtat negocieri cu Quantum Projects Group, controlat de domnul Adrian Tomșa, proprietarul grupului media românesc Clever Media, cu privire la interesul acestuia din urmă de a achiziţiona TKRM. Părțile au semnat un Memorandum de Înțelegere, pentru a facilita acest proces și documentele s-au depus spre aprobare la autoritățile române competente.

2) În conformitate cu toată legislația și reglementările aplicabile, OTE va face toate anunțurile necesare comunității de investitori, dacă și atunci când este cazul”, se arată în informarea companiei elene.

Telekom Romania Mobile Communications S.A. este o companie de telefonie mobilă ce operează în România sub marca comună Telekom.ro. Telekom Romania Mobile a avut 3,5 milioane de abonați cu o cotă de piață de 15% din iulie 2021.


Rețeaua a operat împreună cu Telekom Romania Communications din 2014 până în 2021 sub aceeași marcă Telekom. Ambele companii au fost deținute în majoritate de OTE, care la rândul său este controlat de Deutsche Telekom.

Pe 6 noiembrie 2020, OTE a fost de acord să vândă pachetul de 54% la Orange România pentru 295 de milioane de €. Pentru ca tranzacția să fie aprobată de către autorități, OTE s-a angajat la a cumpăra pachetul rămas de 30% în Telekom Romania Mobile, care operează rețeaua mobilă. Tranzacția a fost finalizată în iulie 2021.

Totuși, OTE nu a reușit să vândă compania de telefonie mobilă după ce tranzacția cu Digi a eșuat datorită faptului că era interesat numai în cumpărarea de zone celulare și frecvențe mobile, facând ca Deutsche Telekom să îl schimbe în Telekom Mobile și să țină compania sub portofoliul OTE până la găsirea unui cumpărător.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: