sâmbătă

2 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 mai, 2021

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate tirurile de rachetă lansate din Fâșia Gaza, care vizează zone civile locuite din Israel, și anunță printr-un comunicat că urmărește îndeaproape evoluția situației din Israel, printr-un Task Force creat special pentru această situație.

„MAE regretă profund toate pierderile de vieți înregistrate în ultimele zile în rândul populației civile, acestea trebuind evitate cu orice preț. Aceste evoluții au potențialul de a deteriora grav situația de securitate din regiune, fiind necesară evitarea unei escaladări suplimentare a tensiunilor”.

Comunicatul amintește de asemenea că România susține implementarea soluției celor două state, Israel și Palestina, „care să coexiste în pace și securitate ca singura opțiune viabilă de natură să răspundă aspirațiilor legitime ale părților”.

(Citiți și: „Stare de urgență în orașul Lod, Israel. Emisar ONU: Israelul şi Hamas se îndreaptă spre “un război la scară mare””)


MAE precizează că, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, la nivelul instituției, a fost constituit un Task Force care s-a întrunit de urgență pentru monitorizarea permanentă și evaluarea situației, precum și identificarea principalelor direcții de acțiune menite să sprijine cetățenii români și membrii de familie ai acestora care se află în zona afectată de conflict.

„Până la acest moment, misiunile diplomatice ale României la Tel Aviv și Ramallah nu au primit nicio solicitare de asistență consulară din partea cetățenilor români”, anunță comunicatul.

Anunțul MAE vine după ce Hamas a lansat marți 137 de rachete în „cinci minute” către Israel, lansările simultane încercând fără succes să treacă de scutul antirachetă Iron Dome al Israelului.

 


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

Etichete: , , , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: