marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 martie, 2018

Compania națională de transporturi aeriene TAROM contează pe un profit brut de nici 28.000 de lei în 2018, dar va face investiții de peste 440 de milioane de lei, potrivit proiectului de buget pe acest an al companiei, postat de Ministerul Transporturilor.

Cheltuielile cu bunurile și serviciile acoperă 69% din totalul cheltuielilor d, de 1.504 milioane de lei, în vreme ce cheltuielile salariale sunt de 75% din totalul cheltuielilor cu personalul de aproape 228 de milioane de lei.

Cheltuielile de natură salarială au fost majorate ca urmare a majorării salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi a modificărilor legislative privind contribuţiile sociale obligatorii, potrivit notei de fundamentare a bugetului.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială este de 7.970 lei, numărul salariaților urmând să fie de circa 1.900 de salariaţi la sfârşitul anului.

Compania nu a mai înregistrat profit din 2007, pierdderile ajungând la aproape 47 de milioane de lei în 2016, ca urmare a scăderii cotei de piaţă în favoarea principalilor competitori (Wizz Air, Blue Air şi Ryanair).


Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: